0

Perhekummeista on suuri kysyntä Kouvolassa – MLL Kymen piiri kouluttaa uusia kummeja

Kouvolan seudulla on tällä hetkellä yli kymmenen lapsiperheitä vailla perhekummia. Perhekummi on erityisen tärkeä jos perheellä ei ole omaa tukiverkostoa asuinpaikkakunnallaan.

Paikallisia lapsiperheitä tukeva perhekummitoiminta on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä perheiden hyvinvointia ja elämänhallintaa tukemalla perheen vanhempia.

Perhekummitoiminnasta Kymenlaakson seudulla vastaava koordinaattori Sanna Kydön mielestä on harmillista, että muutama perhe on joutunut odottamaan omaa perhekummia jo toista vuotta.

– Toivottavasti nyt saadaan paljon uusia perhekummeja perheiden avuksi. On mahtavaa huomata kuinka paljon perhekummit saavat tästä sisältöä ja iloa elämäänsä.

Perhekummina voi toimia kuka vaan vastuullinen aikuinen ihminen, joka haluaa auttaa paikallisia lapsiperheitä. MLL Kymen piiri kouluttaa perhekummit ja tarjoaa heille virkistystä, sekä vertaistukea aina tarvittaessa.

Seuraavat perhekummien koulutukset järjestetään Kouvolassa 18.3 ja 27.3. MLL Kymen piirin toimistolla. Samassa koulutuksessa perehdytetään myös ystäviä maahanmuuttajaäideille ja kavereita lapselle tai nuorelle.

– Jos et pääse mukaan koulutukseen voit saada perehdytyksen toimintaan myös muuna aikana.

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä