0

Ei ole rahaa hankkia jonotusnumeroautomaatteja terveysasemalle

Meillä vanhoilla on ehkä enää vain vähän aikaa (vuosissa), mutta emme varmaan kukaan haluaisi sitä vähää aikaamme käyttää terveyskeskuksen toimiston ”luukkujen” edessä seisomapaikoilla miettimässä kenenkähän ”jonossa olevan” jäljessä tulin paikalle!?

Maanantaina kun odottamisen jälkeen luukulle pääsin ja sain asiani hoidettua, kysyin luukun takana olevalta työntekijältä, että miksei näille luukuille ole asennettu jonotusnumeroautomaatteja? Vastaus oli: Johto on ilmoittanut, ettei ole rahaa!

Kouvolan kaupungilla on selvä tärkeysjärjestys rahan käytölle. Ensin tärkeimmät – huviveneilijät ja Kimolan kanavan miljoonat ja sitten monen ”heinäkuorman jälkeen” vanhat ja sairaat terveyskeskuksen jonossa olijat kymppeineen ja satasineen!

Monen jonottajan puolesta
Jussi Raukko
Myllykoski

2 kommenttia aiheesta “Ei ole rahaa hankkia jonotusnumeroautomaatteja terveysasemalle

 • 9.3.2019 at 20:18
  Permalink

  Keltakankaan terveysasema palveluineen on hyvä. Niin hyvä, että kannattaa odottaa vuoroa vaikka ilman jonotusnumeroakin. Kiitos hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta.

 • 10.3.2019 at 11:38
  Permalink

  Työterveyshuollon päätyttyä yli kaksikymmentä vuotta sitten, en ole kovinkaan usein käynyt terveysasemilla rokotuksia lukuunottamalla. En siis voi yleistää, onko automaatteja vai ei. Koska vanhuus rysähti päälle viime vuonna, niin olen päässyt vähän vertailemaan. POKSissa selviydyin hyvin, kun automaatti oli heti ovesta tultua, samoin ex-terveyskeskuksessa. Korkeaa tuolia kaipasin laitteen viereen, koska tiedot täytyy aina tarkistaa.

  Käynti uudella terveysasemalla meni pieleen alusta alkaen. Automaatti oli epäkunnossa. Virkailijalle oli jonoa, ei ollut mihin turvaisi, kun ei pysy jaloillaan. Kaikki muutkin koneet olivat kaatuneet ja käsipelillä hoidettiin hommat. Sovittu aikakin siirtyi lähes tunnilla.

  Seuraavalla käynnillä ei ollut jonoja ja kaikki sujui suunnitellusti. Automaatin vierellä oli ensikertalainen, joka pähkäili, miten pitää toimia, kasikymppinen. Neuvoin automaatin käyttöä ja pyysin sairausvakuutuskorttia, mitä hänellä ei ollut. Lompakossa oli kyllä kymmeniä kortteja pikku taskuissa, mutta missään ei ollut viivakoodia. Neuvoin menemään luukulle ilmoittautumaan, mutta hän ei halunnut, vaan lähti etsimään hoitajaa.

  Ulko-ovella törmäsin toiseen ikäihmiseen. Taksia odotellassani huomasin hänet lähistöllä toisen miehen kanssa, jonka auton takaluukku oli auki. Auto lähti ja mies ihmetteli kohtaamista. Kertoi kuljettajan olleen italialainen, joka tarjosi hänelle ilmaiseksi työkaluja, joita olikin runsaasti mukana. Hänellä ei kuitenkaan ollut tarvetta ammattilaisen tarvekaluille. Siinä sitten pähkäilimme, mistä oikein oli kysymys?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kesäsuunnitelmat tehty?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...