0

Lintumies Mika Honkalinna yhdisti valokuvaa ja kaunokirjallisuutta uuteen kirjaansa

”Helmipöllö laulaa vimmaisessa soidintranssissa suon laidalla. Liikkumattomaksi jähmettyneen hyisen äänettömyyden keskellä pöllön hypnoottinen puputus muuttuu väreileväksi aineeksi, josta voi ottaa kiinni. Taustahiljaisuus soi korvissa, kunnes se alkaa sihistä ja rahista…”

Eteläisestä Kouvolasta kotoisin olevan, nykyisin Limingassa asuvan luonnonvalokuvaaja ja kirjailija Mika Honkalinnan kahdeksas teos Lintumies julkistetaan 8. maaliskuuta Lohjan Luontokuvaillassa.

– Kirjan ihan ensimmäiset alkusyyt juontuvat kavereiden keskeisistä nuotiojutusteluista ja muisteluksista. Muutoin kirjan sisältö pohjautuu lähi- ja kaveripiirin kokemuksiin ja kohtaloihin lisättynä täysin fiktiivisillä aineksilla. Ja kirjan tapahtumathan sijoittuvat keskikymenlaaksolaisiin maisemiin.

Lintumies on valokuvaa ja kaunokirjallisuutta yhdistävä romaani, tragikoominen tarina henkilökohtaisten ongelmien riivaamasta pohjimmiltaan hyvästä ihmisestä, joka rakasti luontoa, lintuja ja etenkin pöllöjä. Se on kertomus veijarista, joka kulki omia polkujaan ja josta ei kaikesta huolimatta voinut olla pitämättä. Kirja kertoo isien pojista ja luontosuhteen kehittymisestä kipeiden lapsuusmuistojen vastapainoksi, mutta myös kaveruudesta ja lapsuuden varjoista vapautumisesta. Hilpeänkosteilla linturetkillä tummien pohjavirtojen ylle leviää lämminhenkinen ja vapauttava nauru.

”Venerantaan ilmesty sellanen epämääräsen näkönen äijä. Ruskeaks paahtunu bodari ilman paitaa, vaik oli vast nipinnapin ohitettu toukokuun puolväli. Sil oli muovikassi, joss oli purkki hernekeittoo ja avaruuskangas tyynyks sekä kymmenen litran muovikanisteri. Luulin ekaks, et se oli vettä, mut saares, tai oikeastaan jo venematkal selvis sen pämästerin sisältö. Hilpeintähän siin oli se, et paidattomuuden lisäks se oli myös hampaaton. Silt oli kiskottu omat hampaat veks ja se vast ootteli tekareit”, Eikka muistelee naureskellen.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...