0

Kouvola varannut nuorille tänä vuonna 180 kesäduuniseteliä

Viime vuonna alkunsa saanut, ysiluokkalaisille suunnattu kesäduunikampanja saa jatkoa. Tänä vuonna kesäduuniseteleitä on Kouvolassa tarjolla 180.

Kampanjan ideana on auttaa nuorten pääsyä kesätöihin ja tukea nuorten työllistämistä.

– Sekä nuorien että yrittäjien kokemukset viime kesältä olivat hyvät. Kesätyö antaa nuorelle kokemusta ja tietoa siitä, miten työelämä toimii. Samalla opitaan työpaikan pelisääntöjä, aikataulujen noudattamista ja toisten kanssa toimeen tulemista, va. kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi kertoo.

Niemi toivoo, että kesätyösetelit työllistävät nuoria etenkin yrityksiin, yhdistyksiin ja säätiöihin. Niistä nuori saa parhaimman kokemuksen.

Kesätyösetelien haku alkaa 4. maaliskuuta ja kestää koulujen päättymiseen asti tai niin kauan kuin seteleitä riittää.

Käytännössä nuori hakee ensin itsenäisesti kesätyöpaikan. Paikan saatuaan hän saa Ohjaamosta työnantajalle toimitettavan kesätyösetelin.

– Ohjaamo on ihanteellinen nuorten työllistämiskampanjan keskuspaikaksi, sillä on hyvä sijainti, ja samalla voi kysäistä myös muistakin asioista, Niemi sanoo.

Työnantaja puolestaan rekisteröityy sähköiseen järjestelmään, jonka kautta setelin maksatus tapahtuu.
Kesätyöseteli on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille, säätiöille tai vastaaville, joilla on suomalainen Y-tunnus. Setelin arvo on 300 euroa. Summa maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä. Työpäiviä on oltava vähintään kymmenen, ja bruttopalkan vähintään 450 euroa kymmeneltä työpäivältä.

Tänä vuonna kesätyöpaikkoja haetaan aiempaa enemmän myös erityistä tukea tarvitseville nuorille, joiden on vaikea löytää tuettuja paikkoja vapailta markkinoilta. Mukana paikkoja järjestämässä ovat kaupungin työpajat, Kymsote ja Kouvolan aikuiskoulutuskeskus.

Nuoria kesätyösetelin käytössä neuvovat opinto-ohjaajat ja nuorisotyöntekijät. Kaikille 9-luokkalaisille lähtee aiheesta myös Wilma-viesti.

Kesätyöseteli –järjestelmä on tänä vuonna sähköinen, ja paikkoja voi myös hakea ja tarjota sähköisesti osoitteessa http://pikaduuni.fi/kesaduuni-2018/kouvola/

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä