0

Kouvolan seudulta jo kolmisenkymmentä eduskuntavaaliehdokasta

Eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta. Kaakkois-Suomesta valitaan eduskuntaan Arkadianmäelle 17 kansanedustajaa.

Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluvat Enonkosken, Haminan, Heinäveden, Hirvensalmen, Iitin, Imatran, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Miehikkälän, Mikkelin, Mäntyharjun, Parikkalan, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Pyhtään, Rantasalmen, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Savonlinnan, Sulkavan, Taipalsaaren sekä Virolahden kunnat.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin nykyiset kansanedustajat ovat Juho Eerola (ps.), Antti Häkkänen (kok.), Heli Järvinen (vihr.), Anneli Kiljunen (sd.), Jukka Kopra (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Jari Leppä (kesk.), Jari Lindström (sin.), Jani Mäkelä (ps.), Sirpa Paatero (sd), Markku Pakkanen (kesk.), Satu Taavitsainen (sd), Kimmo Tiilikainen (kesk.), Lenita Toivakka (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Kaj Turunen (kok.).

Ehdokashakemusten viimeinen jättöpäivä on 5. maaliskuuta. Ehdokasasettelu vahvistetaan 14. maaliskuuta.

Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9. huhtikuuta ja ulkomailla 3.–6. huhtikuuta.

Kouvolasta on ehdokkaita varsin paljon kattavasti eri puolueista ja lista vielä täydentynee. Ehdokkaita on jo tiedossa Kouvolassa ja Iitissä lähes 30. Vaikka eduskuntavaalit eivät ole paikallisvaalit, usein ääni annetaan tutulle ehdokkaalle. Paikallislehtenä Keskilaakso seuraakin pääasiassa kouvolalaisten ehdokkaiden vaalitaivalta.

Kouvola
Jari Lindström, sin.
Petra Vuorio, sin.
Juha Vuorio, sin.
Markku Pakkanen, kesk.
Jenny Hasu, kesk.
Paula Werning, sd.
Risto Kuisma, sd.
Juha Huhtala, vihr.
Jenni Aikio, vihr.
Sari Hyytiäinen, vihr.
Pekka Korpivaara, kok.
Ville Kaunisto, kok.
Iida Tani, kok.
Mika Byman, vas.
Piia Kleimola, vas.
Kristian Sheikki Laakso, ps.
Antti Eskelinen, ps.
Leo Lindström, ps.
Sakari Smeds, kd.
Vesa Vainio, kd.
Ansela Villikka, kd.
Ari Toropainen, nyt.
Riikka Komonen, nyt.
Mikko Peltola, Seitsemän tähden liike
Harri Juutila, Seitsemän tähden liike
Ari Niemi, kp.

Iitti
Anniina Peltola, kesk.
Eemeli Lehtinen, sd.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...