0

Sote- ja maakuntauudistus ei kaadu ellei sitä kaadeta

Tämän eduskuntakauden viimeiset viikot ovat meneillään. Sote-uudistusta on tehty eduskunnassa yhteensä 14 vuotta ja nyt valmistelu on kalkkiviivoilla, perustuslakivaliokunnassa ja vielä kerran sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

– Uudistus on saatava suureen salin päätettäväksi, toiminta valiokunnissa asettaa kyseenalaiseksi koko päätöksentekojärjestelmän uskottavuuden ja toimivuuden. Asiaa on vatvottu liian kauan, ja oppositio on tehnyt oman osansa asian jarruttamisessa, linjaavat keskustan kaakkoissuomalaiset kansanedustajat Markku Pakkanen ja Ari Torniainen.

Kuntien talous on tiukoilla, uudet tavat toimia ovat välttämättömiä, jotta palvelut voidaan turvata niin koulutuksessa kuin vanhustenhoidossakin. Miten pystymme turvaamaan nämä palvelut, jos eduskunta kompastuu tässä asiassa omiin jalkoihinsa?

– Maakunnissa ollaan valmiina ja tehty jo vuosia hyvää työtä uudistuksen toimeenpanon eteen. Päätöksiä on saatava tehtyä. Sote- ja maakuntauudistus ei kaadu, ellei sitä kaadeta, päättävät Pakkanen ja Torniainen.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...