0

Kosto on suloista, mutta onko se yhteiseksi hyväksi

Seurakuntayhtymän valtuusto teki torstai-iltana päätöksen Myllykosken kirkon lisärakennuksen suunnittelun keskeyttämisestä ja kaikkien saatujen urakkatarjousten hylkäämisestä. Päätös syntyi äänestyspäätöksenä 41–9. Kaikki Anjalankosken seurakunnan valtuutetut äänestivät lisärakennuksen jatkamisen puolesta.

Yhtymän muiden seurakuntien valtuutetut äänestivät eri syistä suunnittelun keskeyttämisen puolesta. Yksi syy äänestää hanketta vastaan lausuttiin erään valtuutetun suusta kokouksen jälkeen. ”Minkä takia edellisessä valtuustossa äänestitte Lepolan kappelin purkamisen puolesta! Osa valtuutetuista siis vain ”kostivat” edellisen valtuuston päätöksista nyt Anjalankoskelle (erityisesti Myllykoskelle).

Me Myllykoskella ja koko Anjalankoskella saimme jo toisen kerran turpiimme yhteiseltä seurakuntavaltuustolta. Edellinen valtuustohan, samoin äänestyspäätöksella, päätti muiden seurakuntien (ei Anjalankosken) äänillä purkaa Myllykosken seurakuntatalon, joka anjalankoskelaisten mukaan olisi ollut melko edullisesti kunnostettavissa. On mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle seyrakuntayhtymässä päätöksiä tehdään kostomenttaliteetilla.

Voi olla, että tämäkin päätös saattaa näkyä seurakuntayhtymän taloudessa huomattavasti suurempana menetyksenä kuin lisärahantarve nyt olisi ollut. Ihmiset, jotka vielä kuuluvat seurakuntiin, kyllkästyvät ”kostamiseen” ja jättävät seurakuntayhteyden. Myllykosken kirkon lisärakennus todennäköisesti joskus vielä rakennetaan, mutta ei varmaankaan nykyisin tarjoushinnoin.

Pikaiset päätökset Kouvolan seurakuntien toimintojen järkeistämiseksi olisivat mitä pikimmin tarpeen. Kouvolan seurakunnat yhdeksi seurakunnaksi. Yhdessä seurakunnassa henkilömitoitus asukasmäärään nähden sopivaksi. Rajat pois ja nykyisen hyvien liikkumismahdollisuuksien aikana toiminta tehokkaammaksi. En ymmärrä tarvitaanko viidessa seurakunnassa 14 kanttoria ja 28 pappia. Jos jotakin ammattiryhmiä pitäisi vahvistaa, niin niitä olisivat kaikki kiinteistöjen hoitoon ja valvontaan kuuluvat.

Tähän ”pätkään” purin harmittavia tuntojani heti valtuuston kokouksen jälkeen 14.2. kello 23.

Jussi Raukko
Myllykoski

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...