Teuroisten martat haastavat Kouvolan marttayhdistykset ompelemaan ulkoiluvaatteita palvelukeskuksiin

Ensimmäiset pochot, jalkapussit ja kintaat lahjoitettiin Elimäkikodin ja Korian Puustellin asukkaiden käyttöön. – Martat ovat toiminnan naisia. Kuulimme joskus radiosta,

Elimäkikodissa asuva Helga Lahtinen asettui mannekiiniksi, kun Arja Ruokonen (vas.), Eira Vertanen, Heli Helmanen ja Seija Ampuja pukivat hänen ylleen juuri lahjoitetut ulkoiluvaatteet. Tiimivastaava sairaanhoitaja Mari Kivimaa seuraa sivusta, kuinka vaatteet puetaan.

Raija Anttila

Ensimmäiset pochot, jalkapussit ja kintaat lahjoitettiin Elimäkikodin ja Korian Puustellin asukkaiden käyttöön.

– Martat ovat toiminnan naisia. Kuulimme joskus radiosta, että palvelukeskusten asukkaat tarvitsevat ulkoiluvaatteita. Pirkko Ikävalko tarttui heti tuumasta toimeen ja soitti minulle, että eikös tehtäisi talkoilla Elimäen alueen palvelukeskusten vanhuksille ulkoiluvaatteita, Teuroisten Marttojen puheenjohtaja Eira Vertanen kertoo.

– Ryhdyimme tuumasta toimeen. Minä soitin Heli Helmaselle, joka on tunnetusti hyvä käsityöihminen. Hän suunnitteli hetkessä ulkoiluponchon ja jalkapussin, jotka on helppo pukea päälle pyörätuolissa istuvalle vanhukselle. Viime silauksena syntyivät kaavat myös kintaille.

Teuroisten Martat viettivät pari viikonloppua tiiviin aherruksen merkeissä Teuroisten kylätalolla. Yksi porukka leikkasi kankaat, ja toiset ompelivat. Välillä purettiin ompeluksia ja sitten taas jatkettiin. Siinä sivussa juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia.

– Meillä oli mukavaa ja mielihyvää lisäsi se, että tiesimme olevamme hyvällä asialla. Toivomme, että muutkin Kouvolassa toimivat marttayhdistykset tarttuvat haasteeseemme ja ompelevat ulkoiluponchoja oman asuinalueensa palvelukeskuksiin. Heliltä saa pientä korvausta vastaan valmiit kaavakin, Vertanen vinkkaa.

Kommentoi