0

Kouvolan rakennusvalvonta kehottaa rakennusten omistajia tarkkailemaan vesikattojen lumikuormia

Tammikuun ja helmikuun aikana on kertynyt runsaiden lumisateiden takia normaalia suurempi lumikuorma rakennusten vesikatoille. Kattojen romahtamiset ajoittuvat usein kevättalveen ja helmikuun alun lumisateiden aiheuttaman vesikaton kuormituksen määrä voi vielä kasvaa seuraavan kuukauden aikana.

Riskirakennuksia ovat laajarunkoiset rakennukset, joissa on pitkiä jännevälejä. Erityisesti vanhemmat tasakattoiset rakennukset omakotitalot mukaan lukien ovat riskirakenteita. Tällaisia rakennuksia ovat ns. pressuhallit, kevytkatokset, kasvitarhat, varastohallit, ratsastusmaneesit, tehdas- ja teollisuushallit jne.

Kouvolan rakennusvalvonta kehottaa rakennusten omistajia tarkkailemaan vesikattojen lumikuormia ja alkaa toimenpiteisiin, mikäli lumikuormat vesikatolla niin vaativat.

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä