0

Aloite: Myllykosken ja Inkeroisten välillä kulkeva ns. maakaasulinja tasokkaaksi ulkoilureitiksi

Eero Mattila on tehnyt aloitteen Anjalankosken aluetoimikunnalle, että Myllykosken ja Inkeroisten välillä kulkeva ns. maakaasulinja rakennetaan tasokkaaksi ulkoilureitiksi.

– Anjalankosken maakaasulinjan kehittäminen on ollut vireillä vuosia. Vuonna 1991 Myllykosken Ladun lähetystö kävi luonani ollessani Anjalankosken kaupunginjohtajana ensimmäistä vuottani aloitteella rakentaa Sippolan tien alitse kevyen liikenteen tunneli ja hiihtoreitti. Vastasin että olen nähnyt valtatien 15 suunnitelmat ja niissä on merkitty alikulku rakennettavaksi parin vuoden kuluttua. Alikulku rakennettiin vuonna 2018.

Maakaasulinjan kehittämisestä vastasi liikuntatoimenjohtaja Pentti Rönkä. Hän neuvotteli yhteistyökykyisenä ihmisenä maanomistajien kanssa sopimukset reitin käytöstä.

– Vuosien saatossa on tullut selväksi, että reitti ei vastaa toimivan ulkoilun ja hiihdon vaatimuksia. Siksi esitän, että reitille laaditaan ulkoilureittisuunnitelma. Reitti toteutetaan nykyaikaisena raittina. Mikäli maanomistajien kanssa ei päästä sopimukseen, hanke toteutetaan liikuntalain mukaisena.

Ulkoilureittejä on kaikkialla Suomessa ja ne ovat usein kuntien ylläpitämiä ja sijaitsevat jonkun omistamilla mailla. Ulkoilureitti voi olla esimerkiksi kunnan omilla mailla tai ulkoilureitin sijainnista on voitu sopia reitinpitäjän ja maanomistajan välillä.

Ulkoilulaki mahdollistaa ulkoilureitin perustamisen käsittelyn ulkoilureittitoimituksessa. Ulkoilulaki tuli voimaan 1.8.1973. Ulkoilureittitoimituksen edellytyksenä on, että reitistä on joko laadittu Ely-keskuksen vahvistama ulkoilureittisuunnitelma. Reitti pitää merkitä oikeusvaikutteiseen kaavaan tai reitistä sovitaan reitinpitäjän ja maanomistajan välillä. Ulkoilureittitoimituksessa perustettu ulkoilureitti merkitään kiinteistörekisteriin.

2 kommenttia aiheesta “Aloite: Myllykosken ja Inkeroisten välillä kulkeva ns. maakaasulinja tasokkaaksi ulkoilureitiksi

  • 3.2.2019 at 11:42
    Permalink

    Bra, bra herr Eero Mattila!

  • 5.2.2019 at 09:26
    Permalink

    Jos sitä louhimon luona olevaa alikulkua jatketaan Huovilantielle saakka, niin ei lentelevät kivet haittaisi lenkkeilyä. Saataisiin samalla ”hiihtoputki”.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...