0

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 edustajaa Arkadianmäelle – Keskilaakso avasi verkkosivuilleen Eduskuntavaalit 2019 -sivuston

Eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta. Kaakkois-Suomesta valitaan Arkadianmäelle 17 kansanedustajaa. Kaakkois-Suomen vaalipiiri muodostuu Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnista.

Keskilaakso on avannut verkkosivuilleen keskilaakso.fi -vaalisivuston, jonne kootaan vaaliaiheisia juttuja ja mielipidekirjoituksia. Suurin osa kirjoituksista julkaistaan myös paperilehdessä. Lisäksi verkkosivuilla on ehdokkaiden vaalimainoksia.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri muodostettiin syyskuussa 2013 Etelä-Savon ja Kymen vaalipiireistä. Vaalipiiriä käytettiin ensimmäisen kerran viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015.
Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluvat Enonkosken, Haminan, Heinäveden, Hirvensalmen, Iitin, Imatran, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Miehikkälän, Mikkelin, Mäntyharjun, Parikkalan, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Pyhtään, Rantasalmen, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Savonlinnan, Sulkavan, Taipalsaaren sekä Virolahden kunnat.

Eduskuntavaaleja varten Suomi on jaettu 13 vaalipiiriin maakuntajaon mukaisesti. Kustakin vaalipiiristä valitaan se määrä kansanedustajia, jota vaalipiirissä asuvien Suomen kansalaisten lukumäärä kuusi kuukautta ennen vaaleja osoittaa. Ahvenanmaan vaalipiiristä valitaan kuitenkin aina yksi kansanedustaja.
Eduskuntavaaleissa ylimpänä vaaliviranomaisena toimii oikeusministeriö, jolla on yleisvastuu vaalien toimittamisesta. Ministeriö koordinoi vaalien valmistelutyötä ja vastaa muiden viranomaisten ohjeistamisesta. Se myös ylläpitää ja kehittää vaalitietojärjestelmää (VAT).

Kaakkois-Suomen vaalipiirin nykyiset kansanedustajat ovat Juho Eerola (ps.), Antti Häkkänen (kok.), Heli Järvinen (vihr.), Anneli Kiljunen (sd.), Jukka Kopra (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Jari Leppä (kesk.), Jari Lindström (sin.), Jani Mäkelä (ps.), Sirpa Paatero (sd), Markku Pakkanen (kesk.), Satu Taavitsainen (sd), Kimmo Tiilikainen (kesk.), Lenita Toivakka (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Kaj Turunen (kok.).

Vaalien tärkeitä päivämääriä:
Ehdokashakemusten jättöpäivä: 5.3.2019.
Ehdokasasettelun vahvistaminen: 14.3.2019.
Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4. ja ulkomailla 3.–6.4.
Vaalipäivä: 14.4.
Tulosten vahvistaminen: 17.4.2019.

Lisää tietoa eduskuntavaaleista löytyy oikeusministeriön vaalisivuilta osoitteessa https://vaalit.fi.

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä