0

Nimilistaa kerätään Pien-Liikkalantien puolesta

Kaikki alkoi siitä, kun kaaduin Pien-Liikkalantiellä ajettuani polkupyörällä tien painaumaan. Onneksi ei käynyt pahemmin. Silmälasit rikkoontuivat. Vakuutus maksoi. Sitten teini-ikäinen poika kaatui myös pyörällä ja loukkasi jalkansa. Näin minusta tuli Pien-Liikkalantien perusparannuksen puolesta lobbaaja.

Sain tietää, että ELY-keskukselta oli anottu parantamisavustusta, mutta se ei riittäisi, vaan tarvittaisiin myös kaupungin rahaa. Lähdimme yhdessä mieheni Eken kanssa puhumaan asiasta kaupungin viranhaltijoille ja luottamushenkilöille. Vähitellen pilviä alkoi kerääntyä taivaalle: kaupungin rahatilanne oli hälyttävä – useita miljoonia alijäämää. Pilvet muuttuivat myrskyksi ja myrskylintuja lenteli: viranhaltijat olivat ehdottaneet tien kunnossapidon lopettamista. Vaikutti siltä, että peruskorjaus ei toteutuisi ja lisäksi kunnossapitokin lakkaisi.

Tuntui käsittämättömältä: Neljä kilometriä pitkä, erittäin huonossa kunnossa oleva päällystetty läpikulku- ja oikotie Sippolan kirkolta Liikkalaan aiottiin määrätä tien varrella asuvien vastuulle.

Onneksi tukihenkilöitä alkoi ilmaantua. Muistutuksia tehtiin ja perustelut olivat painavia: valtioneuvoston päätös, tien yleinen käyttö, kunnan toimesta ja kustannuksella tehty päällyste, kulttuuritie, valtakunnallisesti arvokas maisema-alue, matkailutie, historiallinen tie, VPK:n rakennukset, koulukodin perhekodit, painavien kivirekkojen ajo…

22.1.2019 oli teknisen lautakunnan kokous ja päätös: Pien-Liikkalantie kuuluisi niiden teiden joukkoon, joiden osalta kunnossapito lakkaisi 1.5.2019 alkaen. Järkytys oli suuri. En osannut nukkua. Tuntui epäoikeudenmukaiselta.

Heti seuraavana päivänä tilanne muuttui. Asia siirtyi kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Nyt keräämme joukolla nimilistaa kaupunginhallitukselle. Lista on Sippolan Sale-myymälässä. Useat yksityishenkilöt keräävät myös nimiä ja Sippolan Vonteeneilta on tulossa oma lista. Innostus on ollut suurta ja jopa Roomasta asti on soitettu ja kysytty mahdollisuutta osallistua valtakirjan avulla.

Tällä hetkellä ei voi muuta kuin ajatella presidentti Mauno Koiviston lailla: ”Jollei meillä ole täyttä varmuutta siitä, miten tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.”

Arja Lekander

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä