Naukkariselle mitaleja sisäsoudun EM-kisoista

Kouvolasta kotoisin olevalle Joel Naukkariselle lauantain EM-kisat olivat hyvä etappi valmistautumisessa ensi kesän avovesikauteen. Kööpenhaminasta tuli kaksi mitalia: kultaa 200

Uusi soutuvalmentaja Marc-Oliver Klages tsemppaamassa Joel Naukkarista 2000 metrin kisassa.

Keskilaakso

Kouvolasta kotoisin olevalle Joel Naukkariselle lauantain EM-kisat olivat hyvä etappi valmistautumisessa ensi kesän avovesikauteen. Kööpenhaminasta tuli kaksi mitalia: kultaa 200 metrin sprinttikisasta ja pronssia 2000 metriltä.

– Tuntuu ihan hyvältä. Vasta toisen kerran sain arvokisamitalin kotiintuomisena. Ensimmäisen kerran MM-kisoista 2018, kommentoi Naukkarinen kotimatkalta.

Tanskalainen Sverri Nielsen, viime kesänä olympialuokan maailmancupien finalisti, voitti kultaa 2000 metrillä. Hopealle tuli kakkosena Fred Vystavel ja Naukkarinen otti pronssia ajalla 5.54,8. Miesten avoimen luokan 200 metrin sprinttikulta irtosi ajalla 28,8 sekuntia.

– Olen tehnyt tänä vuonna sisäkaudella vähemmän kovia vetoja kuin koskaan aiemmin, koska panostus on ollut täysin kohti kesän MM-kisoja, missä karsitaan olympiapaikoista. Olen harjoitellut ergometrillä vähemmän, koska olen satsannut vesillä harjoitteluun. Talvikauden kilometrejä on kertynyt vesillä noin 700 prosenttia enemmän tai kahdeksankertaisesti verrattuna aikaisempiin vuosiin. Ja vesillä valmennuksen alaiset tunnit ovat lisääntyneet vieläkin moninkertaisemmin. Osin Saksaan ja Tanskaan muuttaminen ja uuden tekniikkavalmentaja Marc-Oliver Klagesin mukaantulo tiimiin sekä harjoitusolosuhdekuviot ovat suurimpia muutoksia mitä valmentautumisessa on tämän uran aikana tapahtunut, toteaa Joel muutoksista valmentautumisessa kohti Tokiota.

– Monessa suhteessa mittaan kehitystä tai eroja yksittäisten prosenttien suuruusluokassa – tai voimatasoissa jo prosentin murto-osissa. Siihen peilaten puhutaan isosta jutusta, jos onnistun valmentautumisessa tekemään monen sadan prosentin muutoksia laadukkaampaan suuntaan ja vieläpä osa-alueella, joka on ollut eniten suoritustani rajoittava tekijä. Näistä lähtökohdista asetelma herättää itseluottamusta, että tulen kesällä olemaan nopeampi kuin aiemmin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka