0

Viivi Kempistä vuoden nuori urheilija ja hänen valmentajansa Jukka Jokinen palkittiin nuorisourheiluvetäjänä

Viivi Kemppi palkittiin Vuoden nuori urheilija -tunnustuksella perjantai-iltana 25. tammikuuta järjestetyssä maakunnallisessa liikunta- ja urheilugaalassa Pato Areenalla Kuusankoskella.

Viivin ansioihin kuuluivat nuorten olympiapronssi ilmakiväärin parikilpailussa YOG Buenos Airesissa, EM-hopea ilmakiväärin tyttöjen joukkueessa, SM-kulta ilmakiväärin N16 40 ls ja 3×20 ls, SM-kulta pienoiskiväärin N16 makuu, SM-hopea pienoiskiväärin N16 3×20 ls ja neljä Suomen ennätystä. Viivin koulunkäynti lukiossa on lähtenyt myös hyvin käyntiin kisamatkoista huolimatta.

Vuoden nuorisourheilun vetäjänä Kymenlaaksossa huomioitiin Jukka Jokinen, joka on pitkäjänteisesti valmentanut nuoria kymenlaaksolaisia ampumaurheilijoita ja toiminut alusta alkaen Viivi Kempin henkilökohtaisena valmentajana. Hän on Kouvolan urheiluakatemiavalmentaja. Hän on panostanut henkilökohtaisesti paljon ja matkustanut Viiviä tukeakseen niin Azerbaizanin Bakuun EM-kisoihin vuonna 2017 kuin syyskuussa 2018 Argentiinan Buenos Airesiin nuorten olympialaisiin, jotta menestys voisi olla maksimaalinen. Tämän on merkittävä asia myös siksi, että hän ei ole ollut kummallakaan kerralla virallisten EM -tai olympiajoukkueiden jäsen. Viivin onnistumiset niin Euroopan maapaikkakarsinnassa vuonna 2017 kuin itse päätapahtumassa viime syksynä saavutettu olympiapronssi kertovat panostusten kannattaneen ja osoittaneen, että kuljettu tie on ollut oikea ja valmentaminen on ollut oikean tyyppistä tukitoimintoineen. Jokinen on vienyt myös laajasti koko seuran junioritoimintaa eteenpäin.

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson Liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa 14. kerran palkitsemisjuhlan. Maakunnallinen urheilugaala on osa Suomen Urheilugaala perhettä. Kymenlaakson gaalassa paikalla oli 200 henkilöä ja se oli loppuunmyyty. Mukana oli laajalti liikunta- ja urheiluseurojen edustajia, liikemaailman edustajia sekä kuntavaikuttajia.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta. Yleisöäänestys järjestettiin Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä ja urheilun arvostuksesta ja kiinnostavuudesta kertoo annetut lähes 1000 ääntä.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajienyhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry. Maakunnan liikuntateon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä toista kertaa ns. suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kuntapolitiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.

Maakunnan seuroilta ja yksityisiltä henkilöiltä tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin noin 60 ehdotusta.

Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostetaan esiin kymenlaaksolaista liikunta- ja urheilukulttuuria sekä -osaamista.

– Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta, totesi Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkoi: – Gaalassa voidaan muistaa vain pientä osaa erilaisia taustatyöntekijöitä sekä myös idoleita ja esimerkkejä eli huippu-urheilijoita. Toivoisimme kiittämisen kulttuurin leviävän vielä vahvemmin.

Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita. Lavalla nähtiin paikallinen nuori taikuri-jonglööri Matias Husgafvel sekä Kouvolan Teatterin improryhmä Nina Petelius-Lehto, Emma-Sofia Hautala sekä Petteri Hautala kapellimestarinaan Ilkka Kahri. Musiikista vastasivat Inka ja Julius Lohman.

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä