0

Kymenlaakson raidepilotti toteutumassa

Liikenne- ja viestintäministeriö valitsi Kymenlaakson alueellisen junaliikenteen pilottialueeksi Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan ohella.

– Kymenlaakson sisäinen junaliikenne Kouvolan ja Kotkan välillä ei ole tukenut parhaalla mahdollisella tavalla kaupunkien välistä työmatkaliikennettä raiteitse ja on hienoa, että raidepilotti nyt toteutuu, iloitsee Keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen.

Lopulliset päätökset siitä missä muodossa pilotit voidaan toteuttaa tehdään vasta jatkosuunnittelun ja alueiden tosiasiallisten sitoutumismahdollisuuksien perusteella. Pilotoinnin lähtökohtana on, että nykyinen osto- ja velvoiteliikenteen palvelutaso säilyy ja pilotit täydentävät sitä. VR ja Väylävirasto ovat mukana suunnittelussa Kymenlaakson maakunnan lisäksi.

– Nopeat ja toimivat rautatieyhteydet luovat raideliikenteestä yhä vetovoimaisemman vaihtoehdon yksityisautoilulle ja laajentavat Kymenlaaksolaisten työssäkäyntimahdollisuuksia. Matkustaminen junalla on myös hyvä vaihtoehto luonnon kannalta, päättää Pakkanen.

3 kommenttia aiheesta “Kymenlaakson raidepilotti toteutumassa

 • 24.1.2019 at 09:51
  Permalink

  Haminaan pitäisi saada myös ratayhteys. Inkeroisista kulkee ratapohja ympyräkaupunkiin. Sehän kannattaisi rakentaa uudestaan. Näin vähenisi autosaasta lisää.

  • 27.1.2019 at 18:38
   Permalink

   Haminaan on ratayhteys. Rakennetaan toki toinen, jos se kannattavaa on!

 • 28.1.2019 at 08:41
  Permalink

  Haminaan ei ole ratayhteyttä keskustaan, vaan Hillnäsiin (Hilloniemi), mihin menee industriområde.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...