0

Mielipidekirjoitus: Kiehtovaa historiaa, upeita maisemia ja Etelä-Suomen kurjimmassa kunnossa oleva päällystetty tie

Ehdotan Asuntomessujen historia ja tulevaisuus -teemaviikon ohjelmaksi tutustumista Pien-Liikkalantiehen kauniissa Liikkalan kylässä. Bussiretken slogan/iskulause voisi
olla esimerkiksi: Kiehtovaa historiaa, upeita maisemia ja Etelä-Suomen kurjimmassa kunnossa oleva päällystetty tie!!!

Pien-Liikkalantie on 4 kilometriä pitkä kulttuurihistoriallinen tie ja matkailutie, jonka varrella sijaitsee muun muassa Liikkalan linnake 1700-luvulta. Tie on osa Sippolan-Summanjokilaaksojen kulttuurimaisemaa. Sen varrella on sijainnut Liikkalan hovi ja edelleen sijaitsee Sippolan hovi (nykyinen koulukoti).

Tie on oikotie ja läpikulkutie Sippolan kirkolta Liikkalaan. Se on ollut ”kunnantie” eli kunnan hoidossa oleva tie 62 vuotta valtioneuvoston päätöksen mukaisesti. Tällä hetkellä se on vaarallisen huonossa kunnossa, koska kaupungin organisaatiossa on ollut erimielisyyttä siitä, kenelle tien peruskorjaus kuuluu. Seuraus: Ei kenellekään. – Ja tie murenee silmissä.

Useista tehdyistä muistutuksista huolimatta tekniikka- ja ympäristötalon viranhaltijat esittävät teknisen lautakunnan kokoukselle 22.1.2019, että kunnan kunnossapito loppuisi 1.5.2019 alkaen ja surkeassa kunnossa oleva tie sellaisenaan ja sen hoito jäisi tien varrella asuville, joista 1/3 on lapsiperheitä ja 1/3 vanhuuseläkeläisiä.

Samalla kun kiertoajelulla asuntomessuvieraille kerrottaisiin tietä ympäröivästä monipuolisesta historiasta ja ihailtaisiin kauniita maisemia, voitaisiin esitellä kaupungin nähtävyytenä koko Etelä-Suomen huonoimmassa kunnossa oleva tie. Näin vieraille selviäisi myös se, toteutuvatko kaupungin perustehtävät ”kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen” ja se, että ”kaupunki on kansalaisia varten” Pien-Liikkalantien varrella.

Ekke Lekander
Liikkala

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä