0

Kirkkolammin pääsee jälleen kiertämään Sippolassa – Ulkoilupolku jälleen kunnossa Sippolassa

Sippukylät ry ja kyläläiset ovat laittaneet taajaman keskustassa sijaitsevan Kirkkolammin ulkoilupolun jälleen kuntoon. Vahvan panoksensa työhön toi kylätalkkarina toiminut Esko Kallio.
Tiistaina osa talkoolaisista esitteli puista ja pensaista raivattua polkua Keskilaaksolle. Paikalla olivat Esko Kallion ohella Kari Korppi, Juhani Tani, Merja Lekander, Juhani Frimodig, Veijo Rantanen ja Jouko Anttila.
Noin kilometrin mittainen ulkoilupolku lähtee Sale-myymälän läheltä ja päätyy Hirvelään vievälle tielle, lähelle Ruotilantien risteystä. Sieltä matkaa voi jatkaa kevyen liikenteen väylää pitkin takaisin kaupalle, jolloin pääsee kiertämään Kirkkolammin.
– Kunnostushankkeen käynnisti Sippukylät ry viime marraskuussa. Tämän jälkeen kymmenkunta talkoolaista on raivannut polun vartta. Samalla reitille tehtiin muutamia istuinpenkkejä, kertoo Veijo Rantanen.
Reitin pääsee kiertämään ympäri vuoden jalkaisin, sillä moottorikelkkailijat ovat ajaneet siihen hyvän kävelypohjan. Kesäisin Kirkkolammia pääsee ihastelemaan myös polkupyörällä.
Ulkoilureitti on rakennettu alun perin vuosina 1998–2002, jolloin myös Kirkkolammi ruopattiin lammeksi.
– Hankkeen laittoi vireille Sippolan Maatalousseura ja sen vei loppuun Sippolan kalastuskunnan jakokunta. Hanke maksoi 140000 markkaa. Pääosa rahoituksesta saatiin Sepran Pomo-rahoitusohjelman kautta. Lisäksi hankkeella oli muitakin rahoittajia, muistelee Jouko Anttila.
– Kirkkolammin lampiosuus on 1,7 hehtaarin suuruinen. Koko kosteikkoalue on noin 9–11 hehtaaria, selvittää Anttila.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...