0

Pitkäjänteistä toimintaa – MYPA luo jo pohjaa pitkälle tulevaisuuteen

MYPAn edustusjoukkue on palannut ryminällä takaisin Suomen jalkapallokartalle. Eilen julkaistulla Suomen Palloliiton lisenssikomitean päätöksellä MYPA pelaa kaudella 2019 Ykkösessä.
Veikkausliigasta pudonnut PS Kemi ei pystynyt talousvaikeuksien vuoksi ottamaan paikkaa Ykkösessä, ja täydennysmenettelylistalla ensimmäisenä ollut MYPA sai paikan.
On hämmästyttävää, että lisenssikomitean työ kesti kaksi päivää. Tiistaina kello 13.00 alkanutta kokousta ei saatu vietyä läpi samana päivänä, vaan asiaa piti jatkaa sähköpostikokouksena seuraavana päivänä. Tämän jälkeen ”tekniset ongelmat” estivät asiasta tiedottamisen tuntikausiksi, vaikka päätös oli jo tehty. Joopa joo! No, loppu hyvin, kaikki hyvin.
Myllykosken Pallo -47:n vuonna 2015 tapahtuneen konkurssin jälkeen jalkapallotoimintaa jatkoi Myllykoskella MYPA Juniorit, mutta sillä ei ollut edustusjoukkuetta. Kukapa olisi uskonut, että seuran edustusjoukkue pelaa neljä vuotta myöhemmin maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.
Vuonna 2017 MYPA sai Purhalta vapautuneen paikan Kolmosessa ja nousi saman tien kauden pääteeksi Kakkoseen. Myös siellä joukkue pelasi vain yhden kauden, ja nyt edessä ovat taistot Ykkösessä. Tämä sarjataso ei ole enää alueellinen, vaan kattaa koko Suomen.
Edustusjoukkueen toiminta on koko ajan ollut määrätietoista, tulevaisuuteen tähtäävää. Kouvolan alueen nuorien lahjakkaiden pelaajien kanssa on tehty pitkäkestoisia sopimuksia. MYPAan on imua myös muualta, sillä tarjokkaita joukkueeseen on riittänyt.
MYPAn päävalmentaja Jukka Karjalainen nauttii laajaa arvostusta jalkapallopiireissä. Hänen taitojensa ohella valmennustiimiä on täydennetty. Mukaan valmentajaksi on saatu komean pelaajauran seurassa tehnyt Toni Huttunen. Hänen ohellaan valmentajana toimii edelleen myös Esa Lehtonen. Kiinnostuksesta MYPAan kertoo hyvin se, että joukkueen fysiikkavalmennukseen tulee mukaan Kotkassa pitkään vaikuttanut ja ulkomaillakin – kotimaisen liigan ohella – pelannut Tuomo Turunen.
Tulevalla kaudella yleisön ja seuran yhteistyökumppanien panos on entistä tärkeämpi. Heitä tarvitaan mukaan siivittämään MYPAn lentoa.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...