0

10 vuotta Kouvolaa – Viihtymiseen vaikuttaa henkilökohtainen näkemys/asenne

Nyky-Kouvola täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Keskilaakso kysyi vaikuttajilta, että miten on mennyt ja mikä olisi tulevaisuuden viihtyisä Kouvola.

Olen ollut työssä kunnassa ja Anjalankosken kaupungissa sekä Kouvolan seudun kuntayhtymässä. Kuntaliitoksen katson oikeaksi ratkaisuksi.
Kuluneet kymmenen vuotta ovat antaneet oikeaa suuntaa, mutta moni kuntalainen on ollut vuosien varrella tehtyihin ”ns. Suur-Kouvolan” päätöksiin tyytymätön. Monet palvelut ovat heidän mielestä heikentyneet tai ”karanneet” liian kauas.
Kouvola on monimuotoinen ja turvallinen kaupunki, ja asukkaat on sen voimavara.
Meillä on selkeän keskustan lisäksi useita arjen palveluja tarjoavia ja kauniita kaupunginosia sekä maaseudun kyliä, joissa on kaunista luontoa ja rauhaa.
Kaupunginvaltuusto on asettanut tulevaisuuden kehittämisen moottoreiksi myös asukastoimikuntia, joista ensimmäiset aloittivat 2018 syksyllä Anjalankoskella ja Valkealassa. Muut kolme käynnistyvät vuonna 2019.
Asuntomessut Korialla on upea asia. Alueesta tulee hieno ja messut on merkittävä tapahtuma, joka tekee oheiskohteineen Kouvolaa tunnetuksi.
Päättäjänä tunnistan erilaisia kehittämistarpeita laajassa kaupungissamme, ja etenkin eri kaupunginosissa kuten teiden kunnostaminen. Viime vuoden aikana on saatu useiden teiden kunnostaminen ja valaistukset käynnistettyä muun muassa Myllykoskella ja Inkeroisissa ja uusia päätöksiä vuodelle 2019 on jo tehty teknisessä lautakunnassa.
Haasteena on saada Kouvolaan uusia asukkaita ja yrittäjiä ja kohentaa työllisyyttä. Nämä ovat strategiammekin mukaan tärkeitä Kouvolan kasvuun vaikuttavia asioita.
Kouvolan talouden tasapainottaminen on meille valtuutetuille päätöksenteossa tärkeä asia, johon olennaisena osana kuuluu investointien suuren tarpeen oikea ja järkevä jaksottaminen.
Kouvolassa on hyvä asua ja elää.

Elinvoimaisessa Kouvolassa on hyvät, helposti ja nopeasti saatavat palvelut, jotka luovat viihtyvyyttä = Meidän Kouvola.
Meidän tulee saada uusia yrittäjiä, ja luoda tänne tuleville yrityksille toimintaedellytykset. Työllisyyden kaikinpuoliseen kehittämiseen ja sen kautta verkostoyhteistyön panostaminen.
Päätetyn kouluverkon kunnostaminen käynnistyy vuonna 2019 ja saataneen valmiiksi arvion mukaan 12 vuodessa.
Terveyspalvelut on nyt avainasemassa. KymSote aloitti vuoden alussa ja Ratamon rakentaminen myös vuonna 2019. Keltakankaan terveyskeskus säilyy ja palvelee hyvin.
Kouvolassa on paljon hienoa ja kaunista luontoa, monia virkistyspaikkoja ja paljon harrastusmahdollisuuksia sekä vahva historia, josta meidän pitää pitää kiinni ja arvostaa.
Luulen, että viihtymiseen vaikuttaa kuntalaisen henkilökohtainen näkemys/asenne.
Yhteistyössä ja positiivisuudella eteenpäin.

Marja-Leena Vainio

Viikon kysymys

Oletko käynyt hiihtämässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...