0

10 vuotta Kouvolaa – Järkevä keskittäminen on välttämätöntä palvelujen saatavuuden turvaamiseksi

Nyky-Kouvola täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Keskilaakso kysyi vaikuttajilta ajatuksia suur-Kouvolasta ja millainen olisi viihtyisä Kouvola.

Kymmenessä vuodessa kuusi kuntaa ovat pikkuhiljaa hitsautuneet yhteiseksi Kouvolaksi.
Yksin kukaan ei enää pärjäisi! Rahaa kun kuntien kassaan tulee työpaikkojen ja asukasmäärän laskiessa sekä valtion avustusten kaventuessa entistä vähemmän.
Yhteisessä Kouvolassa ei enää voida pitää yllä kuuden kunnan palveluverkkoa eikä henkilöstöä.
Talouden tasapaino on ollut koko suur-Kouvolan ajan valtuutettujen huolen aihe. Toki se oli sitä jo Anjalankosken aikaan. Järkevä keskittäminen on välttämätöntä palvelujen saatavuuden turvaamiseksi. Sitä meidän olisi pitänyt tehdä vain jo paljon ripeämmin.
Päättäjien rooli omien kaupunginosiemme asiantuntijoina on tuonut Kouvolan valtuustoon monia eri näkökulmia. Kipeitä päätöksiä on itse kukin joutunut vuosien
varrella tekemään. Eivätkä ne vielä ole ohi!
Alkanut vuosi tuo Kouvolalle ison muutoksen, kun kaikki sote-palvelumme siirretään uudelle Kymsote-kuntayhtymälle. Siirron myötä Kouvolan henkilöstöstä ja rahoista iso osa siirtyy Kymsotelle. Myös kaupunkimme organisaatio uudistuu.
Mielestäni Kouvola on saanut tällä valtuustokaudella positiivista nostetta imagoonsa sekä uusia avauksia elinkeinoelämäänsä. Tämä kaikki on vaatinut hyvää yhteistyötä monella eri taholla. Meillä on useita onnistumisia eri sektoreilla, joista voimme iloita.

Viihtyisä Kouvola tarjoaa jokaiselle asukkaalleen hyvät peruspalvelut helposti. Työ ja terveydenhoito sekä päiväkodit ja koulut ovat ehkä niistä tärkeimpiä.
Kaupunkiamme elävöittämään tarvitsemme lisää yrityksiä. Kaikki konstit yrittäjyyden ja uusien työpaikkojen eteen on tehtävä, jotta kaupunkimme kasvu saadaan nousuun.
Kasvavavilla verotuloilla investointilistammekin saisi realistisemmat toteutusmahdollisuudet kohti entistä viihtyisämpää Kouvolaa.
Kouvola on aktiivisten kylien kaupunki. Taajamiemme kylähenki ja perinteiset tapahtumat sekä lähellä oleva moninainen luonto ovat laajan kaupunkimme asukkaiden rikkaus.
Kaupungistamme löytyy monia mahdollisuuksia harrastaa eri liikuntamuotoja, kuten myös monipuolisia kulttuuripalveluja. Viihtyminen on monesti vain itsestä kiinni.
Eikä se valittamalla ainakaan parane!

Sinikka Rouvari

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä