0

Viivi Kemppi ampui SE-tuloksen ja EM-rajat Ruotsissa

Ruotsin Sävjsössä järjestetty kansainvälinen ilma-asekilpailu Swedish cup päättyi lauantaina. Suomen ennätyksiä kohennettiin kaikkiaan seitsemän kertaa. Kaksitoista urheilijaa ylitti EM-kisarajan. Päätöspäivänä suomalaiset saavuttivat kuusi mitalia. Kisat kruunasi Suomen kaksoisvoitto tyttöjen ilmakiväärissä.

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi, 16, kohensi lauantaina entistä Jenna Kuisman nimissä ollutta ennätystä peräti 3,1 pistettä. Hän päätti upean kisaurakkansa finaalin SE:hen, kun hän teki erinomaisen voittotuloksen 250,8. Toiseksi sijoittunut Kuisma hävisi vain 0,9 pistettä.

Kemppi kertoi Suomen Ampumaurheiluliiton tiedotteessa, että Suomen ennätykset maistuvat ”erittäin hyviltä”.

– En yhtään tiedä mistä tämä hyvä vire oli peräisin. Ehkä ampuminen oli rentoa, kun sain EM-rajat rikki. Tulokset yllättivät minut, koska peruskisan alku oli tuskaa eikä finaalikaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä oli hyvä viikonloppu, ei olisi paljon paremmin voinut mennä, Kemppi riemuitsi.

Ampumaurheiluliiton kiväärivalmentajan Mikko Mattilan mukaan Kempin suoritukset olivat erittäin hyviä.

– Ensimmäisenä päivänä kisa alkoi kahdeksalta aamulla ja finaali illalla, joten hotellille pääsimme vasta noin kymmenen aikaan. Eilen oli suunnilleen sama aikataulu, joten pitkät päivät ja tiukat kilpailut varmasti rasittivat, mutta hyvin Viivi on jaksanut, Mattila kehui.

– Suorittamisen malli säilyi samana väsymyksestä huolimatta, joten kyse on myös nuoresta ja tasapainoisesta tahtourheilijasta, joka tahtoo aina ja toistuvasti tehdä parhaansa. Hyvältähän tämä tuntuu, Mattila sanoi tyytyväisenä.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...