0

Ale kiinnostaa, mutta suurin osa tekee ostokset tarpeen mukaan

Joulun jälkeen käynnistyi yksi vähittäiskaupan vilkkaimmista alennusmyyntisesongeista. Vaikka erilaiset alennusmyynnit ja kampanjat ovat lisääntyneet pitkin vuotta perinteisillä kahdesti vuodessa järjestettävillä kausialennusmyynneillä on edelleen paikkansa.
– Tänä vuonna kaupan alalla myynnit ovat kasvaneet läpi vuoden, joten uskon alennusmyyntienkin keräävän paljon asiakkaita, arvioi Kaupan Liiton edunvalvontajohtaja Tuula Loikkanen.
Alennusmyynnit alkavat tavallisesti jo ennen joulua, mutta Loikkasen mukaan tänä vuonna joulun alla alennuksia jaettiin maltillisesti.

Ostetaanko sitten kivijalkakaupasta vai verkkokaupasta?
– Yhdestä suomalaisesta verkkokaupasta ostin kaapin, kun se oli 70 prosentin alennuksessa, kertoo Suski Pallaslehto.
Pallaslehto sanoo, että olisi ostanut kivijalkakaupasta, mutta hän oli kaikki välipäivät töissä.
– Ensin toki tarkistin paikallisten huonekaluliikkeiden tarjonnan nettisivujen kautta, mutta tarvitsemani tyylistä kaappia eivät nämä kaupat valitettavasti kaupanneet verkossa.
Jarkko Tania ei yleensä alennusmyynneissä nähdä.
–  Jos joku kalliimpi esimerkiksi kodinkone hajoaa juuri vähän ennen tiedossa olevia aleja, niin silloin hyödynnän alennusmyynnit. Ostan kivijalkakaupoista noin 80 ja verkkokaupasta noin 20 prosentilla.
Satu Maaranen ostaa alennusmyynneistä farkkuja ja huppareita, jos löytyy mieleisiä tuotteita. Joskus hän hankkii myös myös leffoja alennuksesta.
– Yleensä käyn Veturissa vaateostoksilla, mutta jalkineita ostan mieluiten Miinan Kengästä. Siellä on kestäviä tuotteita ja palvelu kympin arvoista. Mieluummin kannatan oman kylän kenkäkauppaa, koska Myllykoskella ei ole paljon erikoistavarakauppaa enää jäljellä.
– Kannatan ihan suosiolla liikettä, joka on lähellä. Vaikka jotkut jalkineet ovat olleet kalliita, ne ovat myös kestäneet hyvin. Kenkäkaupan jalkineet ovat muokkautuneet hyvin jalkaan. Jos on ollut kysyttävää tai valitettavaa, myyjien kanssa asia on hyvin selvinnyt. Myllykosken kenkäkaupassa osataan huomioida asiakasta. Ostan usein myös kummilapsien jalkineet siellä.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...