0

Lääkärihelikopteri Uttiin

– Joulupukki on olemassa. Kiitos ministeri Saarikolle ja hyvälle kymenlaaksolaiselle edunvalvonnalle eteenpäin katsovasta päätöksestä lääkärihelikopterin sijoittamisesta Uttiin, kiittelevät kouvolalaiset kansanedustajat Markku Pakkanen ja Jari Lindström.

Hallituksen reformiministerityöryhmä ja talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasivat 20. joulukuuta ensihoidon ilmailupalveluihin liittyvistä järjestelyistä, jotka koskevat lääkärihelikopteritoimintaa. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan linjauksen mukaan valtio luovuttaisi FinnHEMS Oy:n tukikohta- ja muihin menoihin noin 27 miljoonan euron osakevarallisuuden.

Hallituksen reformiministerien ryhmä päätti uuden rahoituksen turvin, uusien lääkärihelikopterien sijoituspaikoiksi Utin ja Seinäjoen. Uusien koptereiden jälkeen Suomessa tulee olemaan kahdeksan lääkärihelikopterien tukikohtaa. Uusien koptereiden on määrä olla käytössä vuoden 2022 alussa.

Eduskunnan oikeusasiamies on katsonut, että nykyisillä tukikohdilla ei kyetä tarjoamaan yhdenvertaista ensihoitolääkärin saatavuutta hätätilapotilaille kaikkialla Suomessa ja suurimmat kipupisteet ovat Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä päätökseen, Uttiin sijoitettava lääkärihelikopteri pystyy tavoittamaan jatkossa Kaakkois-Suomessa tällä hetkellä katveessa olevat alueet entistä paremmin, summaavat Pakkanen ja Lindström.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...