0

Kynttilät syttyvät tänä iltana P.E. Svinhufvudin haudalle Luumäellä

Partiolippukunta Taavetin Korpihaukat huolehtii perinteiseen tapaan siitä, että kynttilät sytytetään keskiviikkona itsenäisyyspäivän aattona presidentti Pehr Evind Svinhufvudin haudalle Luumäen kirkonmäellä. Kynttilöiden sytytys tapahtuu kello 17. Yleisöä toivotaan mukaan paikalle.

Luumäen tapahtuma on osa valtakunnallista tapahtumakokonaisuutta, sillä Suomen nuorisoyhteistyö — Allianssi -yhdistyksen järjestämänä kynttilät syttyvät myös kahden muun Suomen presidentin haudalle Helsingin Hietaniemessä ja Nivalassa.

Perinteikkäällä hautojen valaisulla muistetaan kiitollisuudella paitsi Suomen itsenäisyyttä, myös sitä sukupolvien tekemää kansankunnan rakennustyötä, jossa nuorisoseurat ovat olleet mukana jo 137 vuoden ajan. Samalla muistutetaan nuorempien sukupolvien jatkuvasta jälleenrakennustehtävästä ja nuorisotyön merkityksestä Suomen tulevaisuuden hyväksi.

Tänä vuonna valtakunnallisen juhlan teemana on tasavallan neljäs presidentti, Kyösti Kallio, joka on haudattu Nivalaan. Hän toimi presidenttinä vuosina 1937—1940.

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä