0

Kauan odotettu kevyen liikenteen väylä Inkeroistentien varteen toteutumassa – saa valtion rahoitusta 300 000 euroa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on keskiviikkona esittänyt lisäyksiä vuoden 2019 talousarvioesitykseen.Valiokunnan osoittamat lisäresurssit ovat yhteensä noin 60 miljoonaa euroa. Lisärahoitus kohdennetaan monipuolisesti erityisesti liikennehankkeisiin, koulutukseen, syrjäytymisen ehkäisyä tukeviin hankkeisiin ja turvallisuuteen ympäri Suomen. Myös kansallispuistojen kunnostukseen ja ylläpitoon esitetään merkittäviä lisäyksiä.

Liikennehankkeisiin valiokunta osoittaa kaikkiaan 25,3 miljoonaa euroa. Määräraha osoitetaan ei puolilla maata sijaitseviin pienehköihin liikenneturvallisuutta, elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä sekä myös kävelyä ja pyöräilyä edistäviin hankkeisiin.

– Kouvolan seudulle valiokunta esittää kevyen liikenteen väylän rakentamista Inkeroistentielle (354) osuudelle Päätie – Valtatie 15. Hankkeelle kohdistetaan 300 000 euroa, kertoo keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen.

Lisäksi tien 3864 Sipari-Pulsa perusparannuksen jatkoon valiokunta kohdistaa 800 000 euroa.

Kansallispuistot ja muut arvokkaat luontokohteet saavat myös lisää rahoitusta yli kolme miljoonaa euroa. Kouvolan seudulla sijaitsevan Repoveden kansallispuiston korjausvelkaan osoitetaan 200 000 euroa.

– Myös rajaturvallisuus on ollut muuttuneen turvallisuustilanteen keskiössä ja valiokunta esittääkin Rajavartiolaitoksen toimintamenoihin lisättäväksi 480 000 euroa. Lisäksi valiokunta esittää puolustusvoimien toimintamenoihin lisättäväksi 200 000 euroa, joka kohdistetaan sopimussotilaiden palkkaamiseen, päättää Pakkanen.

Viikon kysymys

Onko kesäsuunnitelmat tehty?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...