0

Kouluinvestointeihin lisää rahaa – Kaupunginhallitus jätti talousarvion toistamiseen pöydälle

Kaupunginhallituksen maanantaina 3.12. käsittelemässä vs. kaupunginjohtajan vuoden 2019 talousarvioesityksessä on lisätty kouluinvestointeihin käytettävää rahaa. Perusopetuksen kehittämiseen on varattu 3 miljoonaa euroa vuonna 2019, 15 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja 10 miljoonaa euroa vuonna 2021. Tavoitteena on, että Anjalaan, Sarkolaan ja Valkealaan rakennettavien uusien koulujen suunnittelua viedään eteenpäin samaan aikaan.

– Tilanne on nyt hyvä. Meidän kannattaa olla iloisia siitä, että kaikkien kolmen koulun – Anjalan, Sarkolan ja Valkealan – rakentamista viedään eteenpäin ja vieläpä varsin nopealla aikataululla, sanoo Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen.

Kaupunginhallitus piti investointisuunnitelman muutoksia hyvinä, mutta jätti vuoden 2019 talousarvioesityksen ja vuosien 2019-2021 taloussuunnitelman kokonaisuudessaan vielä pöydälle. Poliittiset ryhmät neuvottelevat säästötoimenpiteistä tämän viikon aikana. Talousarviota käsitellään uudelleen 10.12. kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallituksen käsittelemissä vuoden 2019 talousarvioesityksessä ja vuosien 2019-2021 taloussuunnitelmassa vuoden 2019 investoinnit ovat 0,8 miljoonaa euroa pienemmät kuin talousarvioesityksen edellisessä versiossa. Ehdotus sisältää investointeja 64,6 miljoonaa euroa, nettoinvestointien ollessa 60,8 miljoonaa euroa. Vuodelle 2020 kaavailtuja investointeja on karsittu 3,9 miljoonalla eurolla ja vuodelle 2021 suunniteltuja 1,9 miljoonalla eurolla. Karsittujen investointien joukossa ovat kaupungintalon peruskorjaus ja suurelta osin myös Kouvolan keskustan, erityisesti Asemanseudun, kehittäminen.

Perusopetuksen kehittämiseen varattavaa rahaa esitetään kasvatettavaksi 2,5 miljoonalla eurolla vuonna 2019 ja 5 miljoonalla eurolla vuonna 2020.

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä