0

Sippolassa perinteinen joulunavaus: soihtukulkue, puheita, joulupukki

Perinteinen, jo 24. kerta, Sippolan joulun avaus perjantaina 30. marraskuuta alueen lähes viidenkymmen yrittäjän ja yrityksen sekä kyläyhdistys Sippukylien yhteisesti järjestämänä nyt jo kerran.
Jälleen kerran sammutetaan katuvalot pieneksi hetkeksi ja tien varrelle laitetaan ulkotulet tuodaan tunnelmaa. Joulukuusi pystytetään entiseen malliin vanhan Sippolan kotiseutumuseon, nyt yksityisen omistuksessa olevan rakennuksen eteen aivan Sippolantien varrelle. Liikkalan VPK-nuorten soihtukulkueen jälkeen joulukuusen valot syttyvät. Tapahtumaan Kouvolan kaupungin tervehdyksen tuo vt. kaupunginjohtaja Tuukka Forsell ja myös Sippolan kyläkummi, valtuutettu Liisa Varjola tervehtii sippolalaisia. Mukana on seurakunnan ja Vonteenin puheenvuorot ja kirkkokuoro laulaa. Glögiä ja pipareita on tarjolla. Urheiluseura Hirvelän Hirvet myy makkaraa tapahtuman aikana. Joulupukkia myös odotetaan paikalle kuuntelemaan lasten ja vanhempien toiveita joululahjoista.
Illan lämpötilaa voi myös veikata pientä maksua vastaan ja virallisen mittarin mukaan lämpätilan lähimmäksi perjantai-iltana tietänyt saa kinkun ja kaikkien veikkaukseen osallistuneiden kesken arvotaan toinen kinkku.
Mirja Lonka Sippukylien edustajana miettii perjantai-illan säätilaa. Vuosien mittaan on ollut kaikkea mahdollista. Kerran satoi vettä niin kovasti, että ulkotulet sammuivat heti. Luntakin on ollut kuten vuosi sitten. Onkohan tämä vuonna lumeton marras-joulukuun vaihde? Tapahtuma kokoaa kuitenkin Sippolaan ison joukon väkeä tapaamaan tuttuja ja virittäytymään joulun odotukseen.
Kaupan alakerrassa on myös käsityöläisten joulupuoti avoinna tapahtuman aikana.
Joulunavaus alkaa kello 18.

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä