Anjala, Savero ja Ummeljoki tekivät kyläsuunnitelmat

Aitomäki, Anjala, Ansalahti, Jaalan Hartola, Huhdasjärvi, Inkerilä, Kääpälä, Pihlajasaari, Savero, Selänpää, Siikava, Takamaa, Teuroinen, Tuohikotti, Ummeljoki, Villikkala ja Vuohijärvi ovat

Keskilaakso

Aitomäki, Anjala, Ansalahti, Jaalan Hartola, Huhdasjärvi, Inkerilä, Kääpälä, Pihlajasaari, Savero, Selänpää, Siikava, Takamaa, Teuroinen, Tuohikotti, Ummeljoki, Villikkala ja Vuohijärvi ovat laatineet vuoden 2018 aikana kyläsuunnitelmat Pohjois-Kymen Kasvu ry:n, Kymenlaakson Kylät ry:n ja Kouvolan kaupungin ohjaamassa prosessissa. Kylien edustajat Kalle Ylimäki ja Anna Peltola luovuttivat kyläsuunnitelmat Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Harri Helmiselle ja kehittämispäällikkö Hanna Piispa-Maliselle 20. marraskuuta Kouvola-talolla pidetyssä kyläsuunnitelmien julkistamistilaisuudessa.

Kymenlaakson Kylät ry:n puheenjohtaja Sami Porkka juonsi tilaisuuden. Tilaisuudessa kuultiin Kymenlaakson maakuntajohtaja Jaakko Mikkolan ja Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helmisen tervehdykset kylille. Pohjois-Kymen Kasvun toiminnanjohtaja Evita Reitti kiitti prosessiin osallistuneita kyliä, Kymenlaakson Kylät ry:tä ja Kouvolan kaupunkia yhteistyöstä. Kyläsuunnitelmat tehneet kylät kukitettiin ja palkittiin tilaisuuden päätteeksi kunniakirjoin.

Kyläsuunnitelma on kylän tahdonilmaus siitä, miten kylää kehitetään. Se on vahva dokumentti kylän yhteisestä tahdosta: kehittämistyökalu, toimenpidesuunnitelma ja keino saada äänensä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. Suunnitelmat auttavat kohdentamaan resursseja oikein ja helpottavat rahoituksen saamisessa. Ne eivät kuitenkaan ole lopullisia eivätkä täydellisiä asiakirjoja, minkä vuoksi suunnitelmat tarvitsevat säännöllistä päivittämistä.

Kyläsuunnitelmat on julkaistu ja niihin voi tutustua tarkemmin Kymenlaakson Kylät ry:n kotisivuilla osoitteessa: https://kymenlaaksonkylat.fi/kylasuunnitelmat/

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka