0

Leikkipaikkakysely: Missä ovat Kouvolan suosituimmat leikkipaikat? Minne toivoisit uuden leikkipaikan?

Missä ovat Kouvolan suosituimmat leikkipaikat? Minne toivoisit uuden leikkipaikan? Mistä leikkipaikan voisi poistaa? Kouvolan leikkipaikkaselvityksessä kartoitetaan leikkipaikkojen määrää, laatua, varustetasoa ja sijaintia. Lähtötietona käytetään mm. asukaskyselyn kautta saatavaa käyttäjätietoa, jota kerätään kaupungin verkkosivulla 9. joulukuuta asti.

Nyt tehtävä selvitys luo pohjan leikkipaikkojen suunnittelulle ja kunnossapidolle, sillä siinä kartoitetaan kunnostettavien leikkipaikkojen kiireellisyysjärjestys useamman vuoden ajaksi. Tärkeää tietoa saadaan leikkipaikkojen käyttäjille suunnatusta kyselystä sekä kaikille leikkipaikoille tehdystä kuntokartoituksesta. Asukkaiden vastausten, kuntokartoituksen sekä väestötiedon perusteella arvioidaan myös, mistä leikkipaikoista voitaisiin luopua vähäisen käytön, huonon sijainnin tai huonokuntoisuuden takia. Lisäksi kyselyn perusteella saadaan tietoa, missä olisi tarvetta uudelle leikkipaikalle.

Leikkipaikkaselvityksen tavoitteena on tarjota kuntalaisille tasapuolisesti turvallisia, laadukkaita ja monipuolisia leikkipaikkoja. Kouvolassa on tällä hetkellä asukaslukuun suhteutettuna paljon leikkipaikkoja, mutta resurssien vähyyden vuoksi huomattava osa niistä ei vastaa kunnoltaan sitä, mitä leikkipaikalta yleisesti odotetaan. Osa leikkipaikoista on kovalla kulutuksella; niissä käy paljon käyttäjiä aina lapsiperheistä varhaiskasvatuksen ryhmiin ja niihin tullaan pidemmänkin matkan takaa. Toisaalla on leikkipaikkoja, joiden välineet sammaloituvat vähäisen käytön vuoksi.

Nyt on aika vaikuttaa. Leikkipaikkoja käyttävien tarpeita ja toiveita kartoittava kysely on osoitteessa www.kouvola.fi/leikkipaikat.

Kartoitusten perusteella laadittava leikkipaikkaselvitys valmistuu kevään 2019 aikana, jonka jälkeen se viedään teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi.

Kommentteja aiheesta “Leikkipaikkakysely: Missä ovat Kouvolan suosituimmat leikkipaikat? Minne toivoisit uuden leikkipaikan?

  • 22.11.2018 at 12:54
    Permalink

    Vanhalla omakotialueella on leikkikenttä ja pieni urheilukenttä, joilla on perin vähän käyttöä. Kentällä on jalkapallomaalit ja koripallokoria, mutta tuskin ovat käytössä kesän aikana puoltakaan tusinaa pelikertaa. Täysiä joukkueita ei näy, vaan pari, kolme kouluikäistä potkiskelee keskenään.
    Leikkikentälle tullaan useimmiten autolla ja kyydissä on yksi lapsi, joka juoksee telineille. Vanhempi asettaa kuulokkeet korvilleen ja kännykän silmilleen ja alkaa askeltaa hitaasti kentän reunaa. Lapsi huudahtelee korkeimmalta paikalta jotakin, mutta vastausta ei tule.
    Pyöräilevät ala-asteikäiset paiskovat kalliit menopelinsä yhteen kasaan ja ryhtyvät somettamaan. Joskus meteli yltyy valtavaksi, kun poikajoukko levittää tietämystään tytölle tämän anatomiasta. Neito käy sitten valittamassa ja näyttämässä käsiään, joissa on sitä itteään. Komentaa mummun hakemaan paperia. En uskalla keskustella näiden kanssa, kun olen hutero ja voimaton. Muistelen lapsuuteni leikkejä kaiholla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...