0

Anjalalaiset ja ummeljokelaiset osoittavat mieltä koulunsa puolesta ennen maanantain valtuuston kokousta

Anjalalaiset ja ummeljokelaiset vievät vielä viimeiset terveiset koulujensa puolesta maanantaina 12. marraskuuta ennen valtuuston kokousta. Kaupungintalon edessä järjestetään mielenilmaus. Anjalalaiset haluavat uuden koulun ja ummeljokelaiset säilyttää koulunsa. Mielenilmauksessa ei painotetan vain lasten opiskelua, vaan halutaan koulujen säilyminen monitoimitilana ja harrastuspaikkana.

Eteläisen Kouvolan kannalta lasten ja nuorten lautakunnan esitys on kohtuuhyvä. Esityksen mukaan Anjalaan ollaan rakentamassa koulua. Myös Tehtaanmäen koulu säilyisi. Sen sijaan Ummeljoki ja Kaipiaisten koulu olisivat häviämässä jollakin aikavälillä. Myös Elimäki säilyttäisi koulukeskuksensa.
Keskustelussa tulee kuitenkin muistaa, että koulupäätökset eivät tule voimaan ensi vuonna eikä lähivuosinakaan, vaan kymmenen vuoden aikana. Isot kouluratkaisut vaativat uusien koulujen rakentamista. Ja kymmenen vuoden aikana ehtii vielä moni asia muuttua. Luultavasti peruopetuksen kouluasioita käsitellään vielä useamman kerran.

Kaupunginhallitus käsittelee perusopetusta ylimääräisessä kokouksessaan vielä ennen kaupunginvaltuuston kokousta. Jos ryhmien voimasuhteet säilyvät samoina kuin lautakunnassa, 20 koulua etenee valtuustokäsittelyyn.

SDP, keskusta, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja Suur-Kouvolan Sitoutumattomat ovat olleet selkeimmin vähintään 20 koulun kannalla. Kokoomus ja vihreät ovat kannattaneet kaupunginjohtaja Marita Toikan esittämää 18 koulun rakennetta. 18 koulun kannalle ovat kääntyneet myös Kouvolan sitoutumattomat ja ainakin osa kristillisdemokraateista.

Valtuustossa keskustelu tulee olemaan värikästä – puolesta ja vastaan.

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä