0

Yhteistyöllä tuloksia – Anjalankosken Yrittäjät toiminut 35 vuotta

Anjalankosken Yrittäjät on toiminut tänä vuonna 35 vuotta. Kun Risto Heikkilä, Maire ja Tapio Huttunen, Jorma Kiviranta, Raimo Tuominen, Jorma Peltola ja Jukka Pakkanen olivat yhdistystä perustamassa, aika oli toinen. Taajamat olivat huomattavasti elinvoimaisempia kuin tänään, mutta haasteita oli silloinkin. Inkeroisten ja Myllykosken yhdistysten sulautuminen ei sujunut kitkatta.
– Yrittäjän äänen on tärkeä kuulua tänäkin päivänä. Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on entistä tärkeämpi merkitys työllistäjänä, sanoo puheenjohtaja Marjo Ansas.
Ansaksen lisäksi kahden seuraavan vuoden hallituksen muodostavat varapuheenjohtaja Jari Liikkanen, talousvastaava Stiina Ruokola, sihteeri, tiedottaja Stiina Kokkonen ja jäsenet Tuula Peltola, Seija Paavola, Tanja Oksman ja Taina Mauno.

Yrittäjäyhdistyksessä on keskusteluttanut kaupungin ja yrittäjien välinen yhteistyö ja kuumimmin tietysti hankinnat. Kouvolan yrittäjäyhdistysten ja kaupungin viranhaltijoiden muodostama Etu-ryhmä on parantanut huomattavasti yrittäjäilmapiiriä, joka näkyi tämän vuoden valtakunnallisessa kyselyssä. Kouvola nousi isojen kaupunkien sarjassa neljänneksi. Parannus oli huima, koska Kouvola on tähän asti ollut heikoimpien sakissa.
– Etu-ryhmä on madaltanut kaupungin ja yrittäjien välistä keskusteluyhteyttä. Keskinäinen luottamus on syventynyt ja teemme nyt yhdessä asioita koko Kouvolan hyväksi. Kun on suora yhteys, voidaan käsitellä isojakin asioita, selvittää varapuheenjohtaja Jari Liikkanen.
Liikkasen mukaan yhteistyö on saatu käyntiin ja nyt työtä pitää jaksaa tehdä. Vaikka Kouvolan talous on tiukentunut ja ostoihin kiinnitetään yhä tarkemmin huomiota, se ei saa Liikkasen mukaan tarkoittaa sitä, että hankinnat ovat pois paikallisilta yrittäjiltä.
– Eurot pitää saada kiertämään alueella. Yhdessä olemme vahvempia.

Anjalankosken Yrittäjissä on pari sataa jäsentä. Yhdistys järjestää muutamia tapahtumia vuosittain. Jaakonpäivän tapahtuma heinäkuussa pidetään Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Eniten julkisuutta saavat yrittäjäpalkitut. Yhteistyötä tehdään myös paikallislehden kanssa.
Ensi vuoden toimintasuunnitelmaan on kirjattu, että yrittäjäyhdistys tapaa Anjalankosken aluetoimikunnan ja tavoitteena on yhdessä katsoa mitä voidaan alueen elinvoiman eteen tehdä.
– Päällekkäistä työtä on turha tehdä. Voimavaroja ei ole tuhlattavaksi, sanoo Marjo Ansas.
Kymen Yrittäjien 80-vuotisjuhlavuonna on tarkoitus tiivistää myös yhteistyötä muiden yrittäjäyhdistysten kanssa ja järjestää Kymen Yrittäjien kanssa yhteisesiintyminen jossakin eteläisen Kouvolan alueen isossa yleisötapahtumassa.

Puheenjohtajat
Anjalankosken Yrittäjien puheenjohtajina ovat toimineet Risto Heikkilä 1983, Jorma Kiviranta 1984, Maire Huttunen 1985, Jorma Peltola 1986, Raimo Valle 1987, Jorma Peltola 1988–1990, Ossi Jokela 1991–1992, Irma Pöhö 1993–1995, Markku Pakkanen 1995–1999, Kaisu Metsärinne 2000–2003, Jarmo Lehtomäki 2004–2008, Eija Venäläinen 2009–2010 ja Marjo Ansas 2011–

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...