0

Kaupungin tulo- ja kiinteistöveroihin ei esitetä muutoksia

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 5. marraskuuta muun muassa hyvinvointipalvelujen vuoden 2018 talousarvion muuttamista, vuoden 2019 tuloveroprosenttia ja kiinteistöveroprosentteja, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsellin johtajasopimusta sekä hänen määräaikaista siirtämistä kaupunginjohtajan virkasuhteeseen sijaisuuden ajaksi.

Hyvinvointipalveluiden talousarvioon 2018 esitetään 14,5 miljoonan euron lisäystä, joka kohdennetaan aikuisväestön palvelut/asiakaspalvelujen ostoon kuntayhtymiltä. Talousarviomuutosesityksen vaikutus hyvinvointipalvelujen toimialan toimintakatteeseen vuodelle 2018 on 10,7 miljoonaa euroa.

Kouvolan kunnallinen tuloveroprosentti on ollut 20,75 prosenttia vuonna 2018. Vuodelle 2019 ei esitetä tehtäväksi muutoksia. Kouvolan kaupungin kiinteistöveroihin ei esitetä muutoksia vuodelle 2019, vaan ne esitetään pidettäväksi vuoden 2018 tasolla.
Kaupunginhallituksen ehdotus kaupunginvaltuustolle:
Kouvolan kaupungin tulovero- ja kiinteistöveroprosenteiksi vuodelle 2019 vahvistetaan seuraavat:
– Kouvolan kaupungin tuloveroprosentti 20,75 %
– yleinen kiinteistöveroprosentti 1,45 %
– vakituinen asuinrakennus 0,65 %
– muu kuin vakituinen asuinrakennus 1,35 %
– voimalaitos 3,10 %
– yleishyödyllinen yhteisö 0,00 %
– rakentamaton rakennuspaikka, ei määritellä erikseen

Kaupunginvaltuusto perusti 12.3.2018 apulaiskaupunginjohtajan viran ja siirsi siihen Tuukka Forsellin. Apulaiskaupunginjohtaja toimii konsernipalvelujen toimialajohtajana sekä kaupunginjohtajan varamiehenä ja vastaa kaupunginjohtajan tukena kaupungin strategisesta johtamisesta ja ohjauksesta, edunvalvonnasta, konserniyhteisöjen omistajaohjauksesta sekä omalta osaltaan kaupungin kärkihankkeiden edistämisestä ja elinvoiman kehittämisestä.
Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsellille on valmisteltu johtajasopimus, jossa on käytetty pohjana kaupunginjohtajan johtajasopimusta. Sopimus tulee voimaan 1.12.2018 alkaen.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka on virkavapaalla ajalla 13.11.2018-19.3.2019. Kaupunginjohtajan virkavapaan aikana sijaisuutta hoitaa apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell.
Tuukka Forsell on antanut suostumuksensa määräaikaiseen siirtoon. Tuukka Forsellin palkkauksesta päätetään myöhemmin.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...