0

Kouvolassa ammatillista oppilaitosta ja lukiota käyvien poikien kohdalla nuuskaaminen on yleisempää kuin tupakointi

Nuuskan käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja nuoret kokevat nuuskan hankkimisen helpoksi. Tutkimukset kertovat, että 8.–9. luokkalaisista nuorista 4,5 prosenttia ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 10,3 prosenttia nuuskaa päivittäin. Kouvolassa ammatillista oppilaitosta ja lukiota käyvien poikien kohdalla nuuskaaminen on viime vuoden tutkimuksen mukaan yleisempää kuin tupakointi. Tyttöjen nuuskan kokeilu ja käyttö ovat myös yleistyneet. (THL, Kouluterveyskysely 2017).

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut on mukana viettämässä ehkäisevän päihdetyön viikkoa 5.–11. marraskuuta, jonka teemana on tänä vuonna nuoret ja nuuska.

Valtakunnallisen ehkäisevän päihdetyön teemaviikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja paikallisesta toiminnasta Kouvolassa Nuorisopalveluiden Kohdennetun nuorisotyön ehkäisevän päihdetyöntekijät.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustetaan nuoria kohtaavia aikuisia ottamaan nuuska puheeksi nuorten kanssa. Aihetta käsitellään myös nuorisopalveluiden eri alueilla sijaitsevilla nuorisotiloilla. Nuorisotiloilla on käytössä myös Versus-hankkeessa kehitetyt pelimateriaalit. Versus-hankkeessa on pyritty vaikuttamaan tupakkatuotteisiin liittyviin nuorten vertaisuskomuksiin pelillisin ja kuvallisin menetelmin.

Nuuska-teeman lisäksi Ehkäisevän päihdetyön viikolla Nuorisopalvelut järjestää maksuttoman yleisöluennon yhdessä Kouvolan Lions Clubin kanssa. Nimekkäät luennoitsijat, Marko Jantunen ja Pasi Tuomaila, kertovat oman selviytymistarinansa huumemaailmasta tiistaina 6. marraskuuta.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...