Joel Naukkarisen soututekniikka paremmaksi saksalaisopein – kansainvälisiin huippuvalmentajiin lukeutuva Marc-Oliver Klages vieraili Ummeljoella ja Myllykoskella

Kymijoen sankassa lokakuisessa sumussa, joka ei ole vielä hälventynyt puoliltapäivinkään, kuuluu tiukkoja ohjeita englanniksi. Mukaan putkahtaa aina välillä joitain sanoja

Joel Naukkarinen ja Marc-Oliver Klages pohtimassa veneen säätöjä Myllykosken vesistökeskuksessa. Taustalla Klagesin Susanna-vaimo.

Ilkka Kujala

Kymijoen sankassa lokakuisessa sumussa, joka ei ole vielä hälventynyt puoliltapäivinkään, kuuluu tiukkoja ohjeita englanniksi. Mukaan putkahtaa aina välillä joitain sanoja saksaksikin – tai ainakin toimittaja on niin kuuleviaan. Ollaan Myllykosken vesistökeskuksen lähettyvillä ison virran laineilla.

Soudun kansainvälisiin huippuvalmentajiin lukeutuva Marc-Oliver Klages huutaa neuvoja Joel Naukkariselle, joka pyrkii mahdollisimman hyvään tekniikkaan. MOK-lempinimen omaava Klages on moottoriveneessä, jota ohjaa taidokkaasti hänen Susanna-vaimonsa. Toimittajakin on mukana veneen keulassa ja aina välillä MOKin videoinnin tiellä.

Ummeljoella ja Myllykosken vesistökeskuksessa valmentaja ja valmennettava sekä MOKin Susanna-vaimo viettivät tiiviin viisi vuorokautta kestäneen rupeaman, joka sisälsi runsaasti Joel Naukkarisen harjoittelua. Majoittuminen tapahtui soutajan synnyinkodissa Ummeljoella.

– MOK saapui lauantaina ja heti meidän piti mennä Kymelle harjoittelemaan. Koska oli jo pimeää, treeni tehtiin valonheittimien loisteessa, muistelee Joel naurahtaen.

Koko juttu on Keskilaaksossa 25.10.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka