0

Millaisia muistoja sinulla on Inkeroisissa olleesta Tähkäpään kaupasta?

Anjalankosken Sanomat kertoi 7.11.1986 Tähkäpää-nimen katoamisesta Inkeroisten katukuvasta. Kaikkiaan 32 vuotta Inkeroisissa vaikuttanut Tähkäpää Oy oli siirtämässä toimintojaan Kotkaan vielä marraskuun aikana. Kauppiaspariskunta Liisa ja Jarkko Tuomi menivät kauppiaiksi Kotkaan K-market Hyvätuuleen.
Jutussa kerrottiin, että Inkeroisiin on tulossa uusi kauppias perinteiseen Tähkäpään kauppapaikkaan ja että hänen henkilöllisyytensä julkistetaan myöhemmin. Jutun kuvatekstissä mainittiin, että viimeistään vuoden kuluttua liike siirtyy uuteen halliin, joka rakennetaan Tampellan suoran varteen.
Millaisia muistoja sinulla on Inkeroisissa olleesta Tähkäpään kaupasta? Kerro muistoistasi!

5 kommenttia aiheesta “Millaisia muistoja sinulla on Inkeroisissa olleesta Tähkäpään kaupasta?

 • 24.10.2018 at 20:50
  Permalink

  Tuli siellä muutama kerta käytyä, mutta mieleen painuvin muisto on Alkon johtajan lausahdus. Alkon tiskillä oli juuri täysikäsyyden saanut poika, joka jännitti ostaa väkeviä tiukan katseen alla. Hätäpäissään poika pyysi kaksi pulloa jallukolaa. Laitinen laittoi jallut paperi pussiin, ja kehotti poikaa hakemaan kolat Tähkäpäältä.

 • 24.10.2018 at 22:26
  Permalink

  Olin pienen tytön kanssa ostoksilla maitohyllyn luona, johon tuli kaksi poliisia, jolloin tyttö hämmästyneenä tokaisi: Poliisitkin syövät viiliä, onko ne ihmisiä?

 • 25.10.2018 at 10:25
  Permalink

  Yhteiskouluaikana 70-luvulla käytiin Tähkäpäältä eli ”Tähkästä” ruokatunnilla ostamassa lihapiirakoita tai possoja aina kun oli rahaa. Ne voittivat kouluruuan mennen tullen. Siitä kouluruuasta oli silloin sanonta ”Rohkea rokan syö, uhkarohkea Kamusen keiton”… Säästö-Tähkän puolelta löytyi 80-luvun alussa iso osa nuoren avioparin kodin tarvikkeista, kattiloista pyyhkeisiin ja muutama niistä taitaa jossain hommassa palvella vieläkin eli olivat halvasta hinnasta huolimatta laatua, kun kestivät pidempään kuin avioliitto.

 • 26.10.2018 at 16:03
  Permalink

  70-luvulla, alle 10-vuotiaana, serkun ja tädin kanssa tarjouskahviostoksilla, ja jos omaa rahaa oli niin ostin Roope Ankan kolikot -hedelmäkarkkeja.

 • 30.10.2018 at 17:30
  Permalink

  Alunperin kauppias oli muistaakseni Viljo Tähkäpää ja kauppa sijaitsi nykyisen Pihtojantien varrella ennen ”alapäähän” siirtymistä. Kaupasta toimitettiin joulun alla sotaleskille ruokakasseja joitten saajiin lukeutui minunkin mummoni Amanda. Kouluikäisenä 70-luvun alussa tuli Tähkässä toki käytyä paljonkin. Postikin taisi olla siinä samassa talossa. Erityisesti on jäänyt mieleen irtomyynnissä olleen lipeäkalan lemu ennen jouluja, mutta muuten muistot ovat oikein positiiviset. Niin, tuo ”alapää”: Inksassa oli vielä 60-70 -luvuilla yläpää ja alapää. Yläpää oli tehtaanmäki eli Pauloffinmäki ja nykyinen keskusta oli alapää.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kouvola etsii säästökohteita – onko veronkorotus lääke talouden tasapainottamiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä