0

Määrätietoisesti kohti ylempää sarjatasoa

Jalkapallon Kakkoseen täksi kaudeksi nousseen MYPAn menestys sarjassa yllätti varmaankin kaikki. Moni povasi joukkueen putoavan nopeasti takaisin Kolmoseen, mutta mitä vielä: MYPA voitti oman lohkonsa ja pääsi nousukarsintaan. Paikka ensi kauden Ykköseen jäi lopulta ainoastaan yhden maalin päähän. Joukkueen kauden menestystä voi silti pitää loistavana.
Koko kauden ajan koko MYPAn seuraorganisaatiosta henki niin sanottu tekemisen meininki. Määrätietoinen työ koko valmennustiimissä, ja pelaajien tiukka asennoituminen yhteisen päämäärän hyväksi näkyi selkeästi katsomoon asti.
MYPAn tämän kauden kotiottelujen yleisökeskiarvo on komea: 835. Tuo lukema on sellainen, josta useat Ykkösenkin seurat olisivat ylpeitä. Saviniemen stadionin lehtereillä aisti vahvasti sen, että uutta MYPAn tulemista on todella odotettu. Tunnelmaa on jopa verrattu huippuvuosien liiga-aikaan.
MYPA tarjoaa Myllykoskelle ja lähiseudulle yhteisöllisyyttä, joka on paljon enemmän kuin vain jalkapallo-ottelut.
MYPAssa on koko seuran uuden tulemisen ajan puhuttu siitä, että tärkeintä on seuraorganisaation vahvistaminen vähitellen ajan kanssa ja eteneminen pienin, mutta määrätietoisin askelin. Nyt ollaan tällä tiellä. Määrätietoisuudesta kertoo myös, että pitkän tähtäyksen suunnitelman mukaan joukkue pelaisi Ykkösessä vuonna 2021 – mieluusti toki aikaisemminkin.

4 kommenttia aiheesta “Määrätietoisesti kohti ylempää sarjatasoa

 • 18.10.2018 at 12:24
  Permalink

  Kahden maalin päähän nousu jäi, jos ihan tarkkoja ollaan. Yhdellä olisi päässyt tasoihin.

 • 18.10.2018 at 13:39
  Permalink

  Jos MYPA olisi tehnyt Tampereella yhden maalin enemmän, olisi ottelu päättynyt tasan 2–2. Tämä olisi tietänyt sitä, että MYPA nousee Ykköseen vierasmaalisäännön perusteella.

 • 18.10.2018 at 14:23
  Permalink

  PS. Kemi tulee menemään konkurssiin, sillä tällä kaudella velkaa on tullut runsaasti mutta tulot ovat pienentyneet. Niinpä PS Kemi ei saa lisenssiä liigaan – eikä myöskään Ykköseen, sillä Ykkösen kustannukset ovat liigaan verrattavissa. Niinpä liigaa täydennetään todennäköisesti Ykkösen 2. tai 3. sijoittuneella joukkueella, ja tämän takia Ykköstä täydennetään Kakkosen parhaalla ei-nousseella nousukarsijalla. Koska MuSa kaatoi GBK:n, niin MyPa on tuo paras ei-noussut. Eli jos toimistolla halua riittää, niin MyPa pelaa Ykkösessä jo vuonna 2019.

  • 22.10.2018 at 18:47
   Permalink

   Jos MYPAlle tarjottaisiin paikkaa ensi kauden Ykköseen, ei kannata nousta vielä, kun ei ole 400000 euroa kasassa

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...