0

Kirjailija- ja muusikkovieraita Wanhalla Rautakaupalla

Wanhalla Rautakaupalla alkaa lauantaina 13.10. puolilta päivin tapahtumien täyteinen päivä. Tunnelmaan virittää Voice of Finlandista tuttu lappeenrantalainen Saija Väisänen nostalgisilla suomipop-kappaleilla.

Ensimmäinen haastateltava on Kouvolan Sanomien urheilutoimittaja Juha Vesala, joka on tehnyt nuortenkirjan Agilitysankarit. Hänen jälkeensä Helena Väisänen kertoo esikoisdekkaristaan Kuoleman tuoksu, joka tapahtuu Lappeenrannassa.

Seuraavaksi tavataan Hannu Salaman tytär Laura, joka halusi uusimmassa kirjassaan Kiitoskirjeitä kiittää elämänsä tärkeitä ihmisiä tarinalla ja piirroksella. Laura on kirjallisen lahjakkuutensa puolesta isänsä tytär, ja isän vaikutuksesta sekä nuoruuden seikkailuista kertoo aiempi kirja Kommarikakaran Helsinki.

Kello kolmelta vuoroon tulee Anita Sihvola, joka on kirjoittanut tosipohjaisen romaanin Franz Kafkan suhteesta Felice Baueriin. Kirja Päivät Marienbadissa kertoo parin lomailusta kylpyläkaupungissa ja suhteen kehittymisestä. Felice pakenee juutalaisvainoja Amerikkaan ja päättää vanhoilla päivillään julkaista kirjeenvaihtonsa Kafkan kanssa.

Kirjalliset keskustelut huipentuvat New Yorkista saapuvan suomensukuisen Olga Hiivan haastatteluun. Olga on unohtanut suomen kielen, jota hän puhui 11-vuotiaaksi asti. Ulla Hoikkala haastattelee englanniksi ja kääntää suomeksi. Olga kertoo kesällä kuolleen äitinsä Irja Hiivan tarinan ja esittelee uunituoreen kirjan Savakko, joka on aiemmin ilmestynyt ruotsiksi ja venäjäksi, ja nyt Reuna on kustantanut sen suomeksi.

Kirjailijat signeeraavat teoksiaan, jotka myydään lauantaina tarjoushinnalla. Uutuuskirjojen julkistusten kunniaksi kohotellaan pommac-laseja ja nautitaan cocktail-paloja. Kotkalaisen soul/blues/afro/reggaebändi JTG:n esiintymistä odotellessa voi myös maistella Wanhalla Rautakaupalla myyntiin tulevaa vähäsokerista Kulaus-limonadia. Koko ohjelma ja tarjoilut maksavat 5 euroa, ja lipun voi maksaa myös kulttuurisetelillä.

JTG esiintyy noin kello kuuteen asti. Bändissä soittavat Sanna Pekonen, Olli Andersen, Roope Gelhar, David Arthur Hagan, Kimmo Kupiainen, Kåre Raninen ja Jari Teilas. Kirjakauppa ja kahvila ovat avoinna ja galleriassa voi tutustua nicaragualaisen Sergio Rodasin näyttelyyn.

Tapahtuma-aika on kello 12-18.

Viikon kysymys

Missä kunnossa tiet ovat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä