0

Naukkarinen teki jytkyn Saksassa

Reilu viikko sitten Joel Naukkarinen pakkasi matkalaukun täyteen soututreenivarusteita ja suuntasi kahden viikon harjoitusleirille Tanskaan ja Saksaan. Hän oli tullut kesän jälkeen siihen tulokseen, että nyt valmennukseen on uskallettava ottaa uutta näkemystä ja osaamista, jotta olympiaprojektin tavoitteet toteutuvat.

– Valmennustiimi on viime aikoina laajentunut, kun psyykkisen valmennuksen tiimiini on tullut mukaan muun muassa Saara Grönholm, jonka kanssa käytiin poikkeuksellisen antoisa keskustelu ennen lähtöä Saksaan ja Tanskaan. Samalla tuli oivallettua, mikä on ollut keskeinen ero, miksi en ole vesillä päässyt saman tason suorituksiin kuin sisäsoudussa.

– Haluan myös muistuttaa miten hyvää työtä ollaan tehty muun muassa Jani Heinon, Antti Heinäsen ja Tuomas Grönmanin kanssa jo pitkään.

Tekniikkavalmentajaksi mukaan on tullut saksalainen Marc-Oliver Klages, jolla on vankka kokemus kansainvälisen tason soutuvalmennuksesta. Hänen kanssaan on jo lyhyessä ajassa saatu tekniikkaan kehitettyä.

– Marc-Oliver ilmoitti minut viikonlopun Pohjois-Saksan mestaruuskisoihin, koska halusi valmennuksen tueksi nähdä miten kilpailen. Pienillä ratkaisevilla tekijöillä on hurja ero tasoon, minkä myötä kamppailin A-finaaliin kovia kavereita vastaan.

Toiseksi sijoittuneen Naukkarisen lisäksi kärkikolmikkoon soutivat tämän kauden MC-mitalistit. Kolmanneksi tullut herra oli yksikössä MC-hopealla ja U23-maailmanmestari.

– Tulipas jytky ja uran paras kisa. Tuntuu aika uskomattomalta vielä. Tästä sai hyvää vauhtia matkalla päätavoitteeseen Tokioon.

Viikon kysymys

Säilötkö syksyn satoa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä