0

Seurakuntavaaleihin toivotaan saatavan lisää ehdokkaita

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa. Vaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 17.9.2018 kello 16:een asti. Ehdokkaana voi olla viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Ehdokkaita voi asettaa valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään kymmenen äänioikeutettua henkilöä.
Soittokierros Anjalankosken seurakunnan alueelle paljasti, että seurakuntavaaliehdokkaita on löytynyt varsin nihkeästi.
– Ehdokkaita on ollut vaikea löytää. Tuntuu, että etenkin nuoremmilla ei tahdo enää riittää aikaa luottamustehtäviin. Tämänkertaisten vaalien ehdokkaiden saamiseen vaikuttanee myös uusi sääntö, jonka mukaan ehdokas ei saa olla vaalilautakunnan jäsenen lähisukulainen. Tällainen sääntöhän on ollut voimassa jo aiemmin kuntavaaleissa, selvittää Anjalankosken seurakunnan vaalilautakunnan puheenjohtaja Riitta Matula.
Koko juttu on Keskilaaksossa 13.9.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä