0

Koti ja koulu kasvattavat nuorista tolkun ihmisiä

Koululla ja kodilla on yhteinen tavoite: kasvattaa nuorista tolkun ihmisiä. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö on tärkeä keino päämäärän saavuttamiseksi, että teemme yhdessä koulusta hyvän ja turvallisen paikan, jossa oppimistakaan ei unohdeta, sanoo Inkeroisten yhteiskoulun apulaisjohtaja Pia Harjula.

Inkeroisten yhteiskoulu on 315 oppilaan opinahjo. Yläkoulussa on yli 200 ja alakoulussa yli 100 oppilasta.

– Oppilaat ovat koulun sydän. Oppilaita varten me töitä teemme. Oppilaiden ja vanhempien osallistaminen on lisääntymässä ja erilaisia muotoja haetaan, kertoo rehtori Jari Eronen.

Maanantaina vanhempia kutsuttiin koululle lounaalle ja tiedotettiin oppilashuollosta. Eronen toivoo, että vanhempainyhdistyskin saataisiin muutaman vuoden tauon jälkeen taas toimintaan. Vanhempainyhdistyksen perustamista pohditaan 27. syyskuuta.

– Yhteisölliseen oppilashuoltoon liittyviä tapaamisia on tarkoitus jatkaa säännöllisesti. Seuraavaa olemme kaavailleet marraskuulle.

Koululla on tärkeä rooli myös taajaman toimijana.

– Haluamme näkyä myös alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden suuntaan. Järjestimme kokeiluna Anjalan ja Inkeroisten koulujen kanssa yhteisen markkinapäivän, joka sai asukkailta hyvän vastaanoton. Sitä onkin tarkoitus jatkaa.

Yhteistyötä on tulossa myös päiväkotien kanssa. Yhteistyötä on mahdollista viritellä myös seurakunnan kanssa.

Kouluasiaa paljon 13.9. Keskilaaksossa.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...