0

Ulkomaalaisvieraita Saviniemen koulussa – MYPA-näyttelyyn voi tutustua kuka tahansa ensi tiistaihin saakka

Kaikkiaan 14 opettajaa kuudesta eri maasta tutustui tänään Saviniemen kouluun. Vierailu on osa Erasmus+ -projektia ja kestää ensi perjantaihin saakka.
Ulkomaalaisille järjestettiin koulussa tervetulojuhla. He pääsivät myös seuraamaan koulutyötä ja oppilaiden opastuksella katsastamaan koulun tilat sekä tutustumaan suomalaisiin kansallispeleihin pesäpalloon ja mölkkyyn.
Erikoisuutena vieraille esiteltiin pitkäaikaisen MYPA-vaikuttajan Matti Tiihosen ja luokanopettaja Petrus Lyyran yhdessä koulun oppilainen kanssa kokoama MYPA-näyttely.
Koulussa on ensi tiistaihin asti esillä MYPAn saamia kansainvälisiä muistolahoja ja -viirejä. Niiden ohella näyttelyssä on Euroopan kartta, jossa on maittain MYPAn kohtaamat eurojoukkueet. MYPA on pelannut 56 eurokamppailua noin 20 eri maassa. Toisessa kartassa on esillä ne maat, joista on tullut pelaajia MYPAan. Mukana ovat pääsarjassa vähintään yhden ottelun pelanneet.
– MYPA-näyttelyyn voi tutustua ensi tiistaihin saakka kuka tahansa koulun aukioloaikoina. Kysyttäessä avataan ovi VERSO-luokkaan, jossa näyttely on, kertoo Petrus Lyyra.
Ulkomaalaisvieraiden ohjelmassa on tänään lisäksi tutustuminen Nuorisokeskus Anjalaan sekä Inkeroisten tehdasalueeseen ja Aalto-arkkitehtuuriin. Huomenna vieraiden käyntikohteita ovat Arboretum Mustila ja Tykkimäen Sauna. Perjantaina vieraillaan Hollolassa tutustumassa Heinsuon kouluun ja jatketaan Helsinkiin, jossa on kiertoajelu.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...