0

Puutarhatietoa perennoiden syystöistä ja kasvien jakamisesta

Syksy on saapumassa ja on puutarhan sadonkorjuun aika. Myös kukkapenkit tarvitsevat hoitoa syksyisin. Mutta kuinka kukkapenkkejä ja perennoita hoidetaan syksyllä? Miten perennoita jaetaan? Onko syyslannoitus jo myöhäistä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voi saada vastauksen tiistai-iltana Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Yrittäjä, puutarhuri Maria Tigerstedt saapuu kertomaan perennoista ja perennojen hoidosta. Halutessaan voi tuoda mukanaan omia perennoita ja vaihtaa niitä muiden osallistujien kanssa. Tigerstedt myös tunnistaa perennoita juurakoiden perusteella. Illan aikana tutustutaan puiston perennoihin ja opastetaan perennoiden jakamiseen. Anjalan kartanon päivänliljapenkit vaativat hoitoa, joten jokaisella osallistujalla on mahdollisuus saada omaan kukkapenkkiinsä pieni kartanon päivänlilja. Puutarhailta on maksullinen tapahtuma.

Ankkapurhan kulttuuripuistossa pidetään Puutarhan vuosi -tapahtumien sarja kesäkaudella 2018. Maaliskuussa opittiin omenapuiden leikkauksesta, keväällä leikattiin ruusupensaita ja kerättiin ja kokattiin villiyrteistä. Kesällä tarkasteltiin jälleen puutarhaa ja kesän tarpeita. Puutarhan syystöiden jälkeen on vuorossa vielä kartanon haravointitalkoot.

Puutarhailta Ankkapurhan kulttuuripuistossa ti 18.9. kello 17.30-19.30. Tapahtuma on maksullinen, osallistumismaksu on 10 euroa, käteismaksu. Kokoontuminen Makasiinikahvilan edessä.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...