0

Keskustan valtuustoryhmän kouluverkkolausunto tähtää vuosien päähän

Kouvolan Keskustan valtuustoryhmä nosti omassa perusopetuksen lausunnossaan esiin muun muassa uuden oppimisjärjestelmän mukaisen oppimisympäristön, lähikouluperiaatteen, pienten lasten koulun, järkevästi mitoitetut koulumatkat, monikäyttöiset tilat ja liikkuva koulu -ohjelman. Perusopetuksen kouluverkkoa tarkasteltiin 15 vuoden päähän, jolloin kouluja olisi parikymmentä. Malli vaatiin myös merkittäviä investointeja.

Uusi opetussuunnitelma kannustaa ilmiöoppimiseen ja painottaa oppimisen tukea ja ohjausta. Keskusta korostaa varhaisen oppimisen tärkeyttä. Jo ensimmäisinä kouluvuosina on tunnistettava oppimisvaikeudet, annettava tarvittava tuki ja käytävä myös perheen kanssa laajaa keskustelua lapsen kehityksestä. Oppimiseroja ei saa päästää syvenemään yläluokilla ja asiaan on paneuduttava opetuksen alussa. Jokaisella lapsella tulee olla tasavertoiset lähtökohdat oppia.

Keskustan valtuustoryhmä pyytää valmistelussa kiinnittämään erityisesti huomiota tilojen monikäyttöisyyteen. Useat koulut sijaitsevat urheilupaikkojen vieressä tai välittömässä läheisyydessä.

Koulukuljetusten kustannukset ja perheiden erilainen tilanne on otettava paremmin huomioon ja pohdittava, miten kuljetus hoidetaan tarvittaessa, myös etävanhempien luota.
Keskusta painottaa lausunnossaan, että ennen kuin lopullisia ratkaisuja perusopetuksen kehittämisen suhteen tehdään, on myös pystyttävä vastamaan muun muassa mitä tyhjilleen jääville kiinteistöille tehdään. Keskustan valtuustoryhmä haluaa myös tietää koulukuljetusten todelliset kustannukset. Selvitystä halutaan myös kiinteistöjen käyttöasteista koko vuoden ajalta.

Keskustan valtuustoryhmä esittää omat vaihtoehtoiset mallit aluekohtaisesti.

Myllykoski-Inkeroinen alueen koulut:
o Myllykosken yhtenäiskoulu
o Sippolan alakoulu
o Inkeroisten yhtenäiskoulu
o Anjalan koulu

Elimäki-Koria alueen koulut:
o Elimäen yhtenäiskoulu
o Korian koulu

Kouvolan keskustan kaupunginosan koulut:
o Eskolanmäen yhtenäiskoulu
o Sarkola alakoulu
o Mansikkamäen alakoulu
o Keskustan yhtenäiskoulu

Kuusankoski-Jaala alueen koulut
o Jaalan alakoulu
o Keskustan alakoulu
o Kymintehtaan alakoulu
o Kymijoen alakoulu
o Kuusankosken yläkoulu
o Voikkaan alakoulu

Valkealan koulut
o Jokela-Niinistö alueen alakoulu
o Valkealan yhtenäiskoulu
o Utin koulu
o Pohjois-Valkealan alakoulu

Viikon kysymys

Kouvola etsii säästökohteita – onko veronkorotus lääke talouden tasapainottamiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä