0

Poliisille paljon palautetta häiritsevästä mopoilusta

Poliisille on kesän mittaan tullut paljon palautetta häiritsevästä mopoilusta. Ilmoituksia on tullut hätäkeskuksen kautta 1.4-20.8.18 välisenä aikana 51 kappaletta.

Vastaavaan aikaan vuonna 2017 luku oli 45 kappaletta. Lisäksi palautetta on annettu runsaasti poliisin palautepostin ja puhelimen välityksellä. Palaute on koskenut mopojen kovaäänisyyttä, vauhtia ja mopoilua kielletyillä alueilla (kuntoradat, väylät joissa mopoilu ei ole sallittu, häiritsevä kokoontuminen taajamissa). Osasyynä lisääntyneeseen palautteeseen mopohäiriöistä vaikuttaa olevan poikkeuksellisen lämmin kesä, jolloin ihmiset ovat pitäneet ikkunoita enemmän auki edelliskesään verrattuna.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos järjesti asiasta valvontatapahtuman Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä 31.8. ilta-aikaan. Poliisi tapasi ennalta suunnitelluissa valvontakohteissa sekä liikenteen valvonnan yhteydessä yhteensä 45 mopoilijaa. Mopot olivat teknisesti pääosin kunnossa. Poliisi kirjoitti neljä sakkoa varuste- ja kuntopuutteista. Yhdestä moposta otettiin kilvet pois epäkuntoisuuden vuoksi. Lisäksi poliisi neuvoi ja antoi kehotuksia rengas- ja valoasioissa, rekisterikilpien oikeasta asennosta ja asiallisista kokoontumispaikoista sekä syksyn ajo-olosuhteista.

Varuste- ja kuntopuutteelliset mopot ovat turvallisuusriski kuljettajalle sekä muille tienkäyttäjille. Mopoilijoiden ja näiden vanhempien olisi hyvä käydä läpi mopoiluun liittyvät säännöt ja viritetyn tai viallisen mopon sanktioseuraamukset. Turvallisesta mopoilusta ja viritetyn mopon sanktioista löytyy tietoa muun muassa liikenneturvan ja Trafin sivuilta tai hakusanoilla mopoilijan opas tai viritetty mopo.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko joulun ajan tapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...