0

Riina Kykkänen opettaa tulevia ilmailuasentajia ja ajaa jokkista sekä rallisprinttiä

Riina Kykkänen leikki pikkuautoilla, kun muilla tytöillä oli barbivillitys. Ammatinvalintakaan ei mennyt perinteisesti. Riina olisi voinut mennä lukioon, mutta hän valitsi helikopteriasentajan koulutuksen ammattiopistossa. Tänään hän opettaa KSAO:ssa helikopteriasentajia.

– Yläasteella esiteltiin helikopterikopteriasentajan koulutusta ja innostuin siitä. Valmistuin asentajaksi 2006. Koulun jälkeen kävin armeijan.

Riina uskoo, että on paljon itsestä kiinni miten työllistyy. Hänen oma työuransa vei ensin Jämsään Patrialle kokoamaan NH90 helikoptereita.

– Jatko-opiskelu oli kuitenkin jäänyt takaraivoon ja hain ammattikorkeakouluun kone- ja tuotantotekniikan opintoihin Kotkaan. Siinä samalla tein monenlaisia töitä. 2012 valmistuin insinööriksi. Tein opinnäytetyön Patrialle Uttiin ja palasin taas Jämsään, rakennekorjaamolle Hornettien tarkastajaksi. Helikopterit olivat kuitenkin lähempänä sydäntäni ja pääsin ensin NH90 tuotannon suunnitteluun ja 2016 huollon suunnittelijaksi Uttiin.

– Kaipasin kuitenkin ihmisten pariin. Entinen opettajani sanoi, että opetan vielä joskus. Vuosi sitten sattuma vei KSAOn puolelle sadan metrin päähän omasta työhallista. Siellä sain kuulla, että opettajan paikka on auki. Marraskuussa 2017 aloitin opettajana. Nyt opiskelen työn ohessa ammatillista opettajan pätevyyttä.

Riina sanoo olevansa nyt ihanneammatissa.

– Tykkään työskennellä nuorten kanssa ja haastaa itseäni. Opettajan työ ei ole kahdeksan tunnin normityötä.

Hän toivoo, että moni muukin näkisi uramahdollisuuden lentokoneasentajan opinnoista.

Koko haastattelu 6.9. Keskilaaksossa.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...