0

Anjalan Paperitehdasta ja Inkeroisten kartonkitehdasta esitellään avoimissa ovissa

Stora Enson Inkeroisten tehtaiden portit avataan 20. syyskuuta ja toivotetaan vieraat tervetulleiksi tutustumaan 80-vuotisjuhlavuottaan viettävään Anjalan Paperitehtaaseen ja uutta teknologiaa esittelevään Inkeroisten Kartonkitehtaaseen.

– Tervetuloa runsain joukoin tutustumaan tehtaisiimme ja keskustelemaan kanssamme ajankohtaisista asioista, toivottaa paikallisjohtaja Ari Johansson.

Aamupäivä on varattu koululaisryhmille ja puolelta päiviltä vieraina ovat metsänomistajat. Yleisölle avoimet kierrokset alkavat kello 14.15 ja niitä tehdään viidentoista minuutin välein. Viimeinen kierros lähtee kello 18.00. Kierrokset lähtevät Anjalan Paperitehtaan parkkipaikalta, jossa on esillä metsäkone. Parkkitilaa on tehtaalla niukasti, joten auto on varminta jättää Inkeroisten torille, josta on kuljetukset tehtaalle.

Opastettujen tehdaskierrosten aikana tutustutaan puukenttään, Anjalan Paperitehtaan paperikone 2:een ja 3:een ja Inkeroisten Kartonkitehtaan jälkikäsittelyyn, jossa vihivaunut kuljettavat rullia ja arkkipalletteja ja upouusi arkkileikkuri 5 leikkaa kartonkia. Kierrokset kestävät reilun tunnin ja päättyvät Vuoden itäsuomalaisen paikallismuseon palkinnon saaneeseen Ankkapurhan teollisuusmuseoon, jossa on tarjoilua. Museolla vierailla on mahdollisuus käydä keskustelemassa Stora Enso Anjalankosken tehtaiden asiantuntijoiden ja Kemijoki Oy:n edustajien kanssa ajankohtaisista asioista.

Museolta on jatkuvat kuljetukset takaisin paperitehtaalle ja torille.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä