0

Mitkä ovat uusien koulujen rakennus- ja käyttömenot?

Taas vatkataan kouluverkkoa ja suunnitelmat ovat suuret.

Erikoista on, että olemassa olevissa kouluissa uutisoidaan olevan suuret ylläpitokulut ja varsinkin valtaisat remonttikulut, mutta mahdollisesti uusista rakennettavista kouluista ei rakennus- ja käyttömenoja kerrota ollenkaan. Mahtavatko olla ihan ilmaisia? Entäpä millaiset sisäiset vuokrat on nyt määritelty. Perustuvatko ne uushankintahintoihin ollen kohtuuttomat? Ja millaiset ovat uusien rakennusten sisäiset vuokrat ja ovatko nämä todellisia kuluja ollenkaan?

Tuntuu, että pelataan peliä, jolla saadaan tarkoitushakuisesti kuulostamaan jokin vaihtoehto kalliilta tai toinen edulliselta. Mitä mahtaa maksaa tulevina vuosina vanha rakennusta, josta uuden myötä pitäisi päästä eroon. Entäpä ylläpito tulevina vuosina?

Saataisiinkohan julkisuuteen selvitystä näistä? Ei millään mene tällä kylällä jakeluun, että valtaisien koulujen rakentaminen olisi edullisempi vaihtoehto oikeasti puhumattakaan oppilaiden hyvinvoinnista, mutta puhutaan nyt vain rahasta, koska sehän tässä ratkaisee.

Sari Kopra
Ummeljoki

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä