0

Jari Uutelalta uusi single

Ummeljoella ja Myllykoskella aiemmin asuneelta Jari Uutelalta on ilmestynyt uusi single. Lihattomat lapset -kappaleen virallinen julkaisupäivä on perjantaina 24.8.
– Lihattomat lapset on osa suurempaa kokonaisuutta ja trilogiajulkaisun ensimmäinen single. Kukin kolmesta kappaleesta on itsenäinen teos, jonka teemana ovat lapsuus ja sen vaikutukset tähän päivään. Muut kappaleet julkaistaan syys- ja lokakuun aikana, kertoo nykyisin Hämeenkyrössä asuva Uutela.
– Lihattomat lapset on saanut inspiraationsa niistä ajoista kun työskentelin lastensuojelutyössä. Pohdin pitkään pysynkö kirjoittamaan tästä aiheesta, mutta lopulta alkoi tuntua, että nyt on sen aika. Samalla kappale kertoo osittain fiktiivisen tarinan lapsuudenystävästäni, jonka rankka lapsuus ja nuoruus toimivat alkusysäyksenä siihen, että ajauduin nuorisotyön pariin.
Uudella singlellä kerrotaan Timosta (nimi muutettu), joka oli astetta vilkkaampi lapsi ja pikku-Jarin ensimmäinen ystävä uudella paikkakunnalla (Myllykoski). He olivat välittömästi kuin paita ja peppu.
Timo oli hyvä tyyppi, mutta tuli huonosti toimeen opettajien kanssa. Siihen aikaan ei juuri tunnettu ADHD-diagnooseja, eikä ylivilkkaiden lasten kanssa olisi osattu toimia muutenkaan kovin rakentavassa hengessä.
Timo oli jatkuvassa tarkkailussa ja opettajien silmätikku. Turvalliset suhteet aikuisiin puuttuivat lähes täysin.
Jaria ja Timoa yhdistivät ongelmat kotona vaikkakin Jarin ongelmat olivat pienempiä. Se toi myös perspektiiviä ja meni kauan ennen kuin omia kotiongelmia osasi nähdä ongelmina lainkaan.
Jarin isä oli alkoholisti ja tietynlainen turvattomuuden tunne oli aina läsnä, mutta Timon kotona oli lisäksi väkivaltaa, eikä ruokaakaan ollut pöydässä joka päivä.
Timon kotiongelmat heijastuivat käytökseen, koulumenestykseen ja vapaa-ajan aktiviteetteihin, Timo alkoi jo varhain luisua ensin pikkurikollisuuden pariin ja vanhetessaan homma meni yhä syvemmälle. Päihteet olivat jo varhaisteininä suuressa osassa elämää, ja Jari sai seurata pelkääjän paikalta monia tapahtumia, jotka olisi mieluummin jättänyt näkemättä. Välillä hän oli kolttosissa myös osallisena. Aika useinkin, ennen kuin tiet alkoivat erota.
Lihattomat lapset -singlen pystyy kuuntelemaan perjantaista 24.8. lähtien Spotifysta sekä Youtubesta.

Viikon kysymys

Oletko leudon talven kannattaja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...