0

Rabbelugnin Ratsastajat Eva Wreden jalanjäljillä

Rabbelugnin Ratsastajat jatkaa Eva Wreden perintöä. Loppuvuonna 2016 perustettu seura on herättänyt uudelleen henkiin Rabbelugnin kartanon merkittävät ratsuhevosperinteet.

– Ensimmäinen hevostalli on rakennettu jo 1800-luvulla. Tallitoiminta käynnistyi uudelleen vuosina 2004–2005. Uusi talli on rakennettu neljä–viisi vuotta sitten. Myös maneesia ja ulkokenttiä on kunnostettu ja rakennettu lisää. Tallitoiminta tukee tilan maa- ja metsätaloustoimintaa. Tallipaikkoja on parille kymmenelle hevoselle. Rakennukset pysyvät kunnossa, kun niissä on käyttöä, kertoo Mattias Wrede.

Tallitoiminta on ammattimaista. Tallilla valmentaa säännöllisesti Riikka Lehtonen. Lisäksi käy vierailevia valmentajia. Hän toimii myös Rabbelugnin Ratsastajien puheenjohtajana. Seurassa jäseniä on noin 60.

– Yhteistyö Stall Rabbelugnin kanssa on luontevaa. Seura ja talli keskittyvät tavoitteelliseen harrastamiseen ja kilparatsastukseen. Tuntitoimintaa meillä ei ole, selvittää Lehtonen.

Seurassa on lupaavia nuoria ratsukoita, mutta myös senioritasolla kisaavia. Ammattivalmentajan ohjauksessa käy myös seuraan kuulumattomia ratsukoita.

– Talli- ja seuratoiminnassa kunnioitetaan harrastamisen ilmapiiriä ja me-henkeä. Tulevaisuudessa keskitymme enemmän myös junioripuoleen ja poniratsastajiin.

Seura järjestää myös omia harjoituskilpailuja Rabbelugnissa.

Rabbelugnin Ratsastajat järjestivät viime viikon torstaina ratsastusklinikan, johon oli kutsuttu ratsukoita ja seuraväkeä ympäri Kymenlaaksoa. Valmentajana toimi Henrik Ehrnrooth.

– Pohjois-Kymen Kasvun Anjalankoski-rahoitus mahdollisti maksuttoman tilaisuuden järjestämisen. Valmennukseen kutsuttiin eritasoisia ratsukoita. Vähän jännitti, että tuleeko tänne myös katsojia. Penkit olivat ihan täynnä alkuillasta, joten oli oikein onnistunut tilaisuus, kertoo Riikka Lehtonen.

Haastattelu kokonaisuudessaan 23.8. Keskilaaksossa.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä