0

Pakkanen kantaa huolta maatalouden tilasta ja tiestön kunnosta

– Ensi viikolla järjestettävässä budjettiriihessä on löydyttävä ratkaisut maatalouden syvään ahdinkoon, kommentoi Keskustan kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Markku Pakkanen.

Kesän ennätyksellinen kuivuus on tuonut suuria hankaluuksia maataloudelle ja esimerkiksi jossain osissa Varsinais-Suomea kauden sato on jäänyt vain yhteen kolmasosaan normaalista kaudesta. Maatalouden hätätila on todellakin tiedostettu ja nopeita toimia odotetaan seuraavan budjettiriihessä.

– Kotimaisen ruuantuotannon säilyminen vaikeista olosuhteista huolimatta on meille elintärkeää ja arvo jo itsessään, kommentoi Pakkanen.

Myös tiestön kunnon ja korjausvelan vähentämisen tulee nousta keskiöön budjettiriihen lähestyessä.

– Keväällä parlamentaarinen liikennetyöryhmä päätti yksimielisesti, että perusväylänpidon rahoitusta lisätään pitkäjänteisesti vähintään 300 miljoonaa euroa joka vuosi. Jos korjausvelkaa ei hoideta, vaikuttaa se suoraan siihen, miten ja kuinka nopeasti tiestöämme ja raideyhteyksiä voidaan kehittää, lausuu Pakkanen.

Panostus korjausvelan vähentämiseen on panostus koko Suomeen ja maan elinvoimaan. Huonokuntoinen tiestö vaikuttaa meihin kaikkiin ja suurempien liikennehankkeiden rahoittaminen ei ole tulevaisuudessa yhtään sen helpompaa, päinvastoin, jos korjausvelkaa ei saada ensin hoidetuksi.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...